ПЛАЧЕ И ЈЕДЕ Нишлија постао првак у једењу љуте паприке, И НАЈЉУЋУ јео као јабуку
Колику количину љутине може да поднесе наше тело заправо? Судећи по Далибору Милошевићу (38) из Брзог Брода, може много, будући да је он првак у једењу најљуће паприке на свету.
Како каже за Telegraf.rs одувек једе љуто, а та навика га је довела до тога да у Србији буде јединствен.
- Одрастао сам у породици у којој сви једу љуто, тако да сам од малих ногу и ја заволео да једем љуто - почиње момак.
Када је већ неко ко воли љуто, зашто се не би пријавио на такмичење.
- Обзиром да цео живот једем љуто, у задњих пар година ми се јавила жеља да се пријавим на неко такмичење тог типа. Ове године сам се први пут пријавио и учествовао на "Супер љутом изазову", такмичење у једењу љутих папричица, које традиционално већ седам година организује Живојин Антић из Ћуприје.
Паприка која је ушла у Гинисову књигу по љутини, за Далибора је попут јабуке.
- То је једино такмичење тог типа које се организује у Србији. То је било моје прво учешће и моја, за сада, прва победа. Најљућа паприка коју сам до сада појео је Царолина Реапер (2,2 милиона сковила), која је ушла у Гинисову књигу рекорда као најљућа папричица на свету - прича нам Нишлија.
Наредни корак је такмичење у Македонији, а ми му желимо пуно среће.
- Што се тиче мојих даљих планова, жеља ми је да се пријавим на неко међународно такмичење, а то ће највероватније бити следећег месеца у Македонији.
Подршке му не мањка.
- Породица и пријатељи су уз мене, пружају ми подршку, верују у мене, али у неким тренуцима мало и брину, да ли ће све бити у реду, и да ли ћу бити добро. Искрено мислим да је једење љутог ствар форме, и да што више једем љуто, више могу да поједем и да поднесем љутину - прича нам и објашњава шта је проблек код људи када је љуто у питању:
- Људи имају безразложни страх од љутог. Међутим, љуто је здраво и у мањим количинама је јако корисно за имунитет, крвне судове и срце - завршава за наш портал.
(Tеlеgraf.rs)