PLAČE I JEDE Nišlija postao prvak u jedenju ljute paprike, I NAJLJUĆU jeo kao jabuku
Koliku količinu ljutine može da podnese naše telo zapravo? Sudeći po Daliboru Miloševiću (38) iz Brzog Broda, može mnogo, budući da je on prvak u jedenju najljuće paprike na svetu.
Kako kaže za Telegraf.rs oduvek jede ljuto, a ta navika ga je dovela do toga da u Srbiji bude jedinstven.
- Odrastao sam u porodici u kojoj svi jedu ljuto, tako da sam od malih nogu i ja zavoleo da jedem ljuto - počinje momak.
Kada je već neko ko voli ljuto, zašto se ne bi prijavio na takmičenje.
- Obzirom da ceo život jedem ljuto, u zadnjih par godina mi se javila želja da se prijavim na neko takmičenje tog tipa. Ove godine sam se prvi put prijavio i učestvovao na "Super ljutom izazovu", takmičenje u jedenju ljutih papričica, koje tradicionalno već sedam godina organizuje Živojin Antić iz Ćuprije.
Paprika koja je ušla u Ginisovu knjigu po ljutini, za Dalibora je poput jabuke.
- To je jedino takmičenje tog tipa koje se organizuje u Srbiji. To je bilo moje prvo učešće i moja, za sada, prva pobeda. Najljuća paprika koju sam do sada pojeo je Carolina Reaper (2,2 miliona skovila), koja je ušla u Ginisovu knjigu rekorda kao najljuća papričica na svetu - priča nam Nišlija.
Naredni korak je takmičenje u Makedoniji, a mi mu želimo puno sreće.
- Što se tiče mojih daljih planova, želja mi je da se prijavim na neko međunarodno takmičenje, a to će najverovatnije biti sledećeg meseca u Makedoniji.
Podrške mu ne manjka.
- Porodica i prijatelji su uz mene, pružaju mi podršku, veruju u mene, ali u nekim trenucima malo i brinu, da li će sve biti u redu, i da li ću biti dobro. Iskreno mislim da je jedenje ljutog stvar forme, i da što više jedem ljuto, više mogu da pojedem i da podnesem ljutinu - priča nam i objašnjava šta je problek kod ljudi kada je ljuto u pitanju:
- Ljudi imaju bezrazložni strah od ljutog. Međutim, ljuto je zdravo i u manjim količinama je jako korisno za imunitet, krvne sudove i srce - završava za naš portal.
(Telegraf.rs)