moderate rain
20°C
17.04.2025.
Нови Сад
eur
117.0992
usd
112.8015
Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

Упознали смо Сању која пече на ражњу вола од 600 кг: Сада нам открива тајну најукуснијег меса

12.08.2023. 15:14 16:00
Пише:
Фото: Screenshot Telegraf.rs

Не само у Србији, Сања и њене колеге иду светом где их људи препознају

"То је мој тата радио, он ме је и научио". Овим речима за Tеlеgraf.rs почиње причу Сања Николић (30) из Смедеревске Паланке која се бави, ни мање ни више, него - печењем волова на ражњу. Сања иде Србијом где је људи све више препознају јер је једина у мушком тиму. Иначе, по струци је саобраћајни инжењер.

Сању смо срели управо у Гучи, где се одржава 62. Сабор трубача, а она је наравно била поред вола, где је за наше камере открила како га пеку. 

- Знате како, најбитније је стрпљење. Он се пече у сафту, а потом се додаје вода и скида се део по део. Мене је мој тата научио да да радим ово, и тако сам ја наставила. Ово мора да се воли, а ја радим оно што волим и зато је све како треба - прича нам Сања.

Не само у Србији, Сања и њене колеге иду светом где их људи препознају. 

- Немачка, Црна Гора, Босна, Аустрија... Ма где нисмо били. Радимо велика весеља. Сада смо били на свадби од милион евра у Црној Гори, па нас чека пут у Панчево и свадба од 1.000 људи, биће баш весело. Посла има, то је најбитније, а људи воле да пробају вола, чије је месо заиста изврсно - истиче Сања која нам је дала да пробамо месо, и заиста је била у праву.

Сања је једина жена у Србији која пече вола, каже да је у почетку било зачуђених погледа али да се са свим предрасудама успешно изборила.

- Чуде се људи када ме виде, али тако је како је. Имам своје сталне муштерије, то су људи који купују код нас, ми смо овде стално, дошли смо синоћ и остајемо до краја сабора. Иначе, када нас виде у иностранству сви се зачуде, тешко је пећи вола. Ипак је то процес који траје по 12 сати, али исплати се, воле људи месо да једу, а ми знамо да га спремамо како треба - прича Сања за Tеlеgraf.rs.

Tеlеgraf.rs

Пише:
Пошаљите коментар