Sačuvane vesti Pretraga Navigacija
Podešavanja sajta
Odaberi pismo
Odaberi grad
  • Novi Sad
  • Bačka Palanka
  • Bačka Topola
  • Bečej
  • Beograd
  • Inđija
  • Kragujevac
  • Leskovac
  • Niš
  • Pančevo
  • Ruma
  • Sombor
  • Stara Pazova
  • Subotica
  • Vršac
  • Zrenjanin

Upoznali smo Sanju koja peče na ražnju vola od 600 kg: Sada nam otkriva tajnu najukusnijeg mesa

12.08.2023. 15:14 16:00
Piše:
Foto: Screenshot Telegraf.rs

Ne samo u Srbiji, Sanja i njene kolege idu svetom gde ih ljudi prepoznaju

"To je moj tata radio, on me je i naučio". Ovim rečima za Telegraf.rs počinje priču Sanja Nikolić (30) iz Smederevske Palanke koja se bavi, ni manje ni više, nego - pečenjem volova na ražnju. Sanja ide Srbijom gde je ljudi sve više prepoznaju jer je jedina u muškom timu. Inače, po struci je saobraćajni inženjer.

Sanju smo sreli upravo u Guči, gde se održava 62. Sabor trubača, a ona je naravno bila pored vola, gde je za naše kamere otkrila kako ga peku. 

- Znate kako, najbitnije je strpljenje. On se peče u saftu, a potom se dodaje voda i skida se deo po deo. Mene je moj tata naučio da da radim ovo, i tako sam ja nastavila. Ovo mora da se voli, a ja radim ono što volim i zato je sve kako treba - priča nam Sanja.

Ne samo u Srbiji, Sanja i njene kolege idu svetom gde ih ljudi prepoznaju. 

- Nemačka, Crna Gora, Bosna, Austrija... Ma gde nismo bili. Radimo velika veselja. Sada smo bili na svadbi od milion evra u Crnoj Gori, pa nas čeka put u Pančevo i svadba od 1.000 ljudi, biće baš veselo. Posla ima, to je najbitnije, a ljudi vole da probaju vola, čije je meso zaista izvrsno - ističe Sanja koja nam je dala da probamo meso, i zaista je bila u pravu.

Sanja je jedina žena u Srbiji koja peče vola, kaže da je u početku bilo začuđenih pogleda ali da se sa svim predrasudama uspešno izborila.

- Čude se ljudi kada me vide, ali tako je kako je. Imam svoje stalne mušterije, to su ljudi koji kupuju kod nas, mi smo ovde stalno, došli smo sinoć i ostajemo do kraja sabora. Inače, kada nas vide u inostranstvu svi se začude, teško je peći vola. Ipak je to proces koji traje po 12 sati, ali isplati se, vole ljudi meso da jedu, a mi znamo da ga spremamo kako treba - priča Sanja za Telegraf.rs.

Telegraf.rs

Piše:
Pošaljite komentar