Сачуване вести Претрага Navigacija
Подешавања сајта
Одабери писмо
Одабери град
  • Нови Сад
  • Бачка Паланка
  • Бачка Топола
  • Бечеј
  • Београд
  • Инђија
  • Крагујевац
  • Лесковац
  • Ниш
  • Панчево
  • Рума
  • Сомбор
  • Стара Пазова
  • Суботица
  • Вршац
  • Зрењанин

ОД УПЕЦАНЕ РИБЕ НАЈСЛАЂА ЈЕ ВЕЧЕРА Андреј Огњан (14) је најмлађи члан УСР „Сутјеска”

29.05.2024. 10:00 12:24
Пише:
Фото: приватна архива

У пецању је стрпљење најбитније, могу да седим цео дан и чекам, да ништа не упецам, али отићи ћу кући задовољан, каже најмлађи члан Удружења спортских риболоваца „Сутјеска” Андреј Огњан (14) из Сутјеске.

Први пут је забацио на Тамишу кад је имао две-три године, а одвео га је покојни деда Пеле, ког се последње три године најчешће сети баш кад оде да пеца, када му највише и недостаје.

– Тада сам упецао неке рибице, али био је леп осећај. Сад волим све да пецам на фидер. Најтежа риба коју сам упецао је толстолобик од три и по киле. Узбудљио је, буде адреналина – каже млади Андреј, додајући да мање рибе враћа у реку, а веће носи кући и од њих буде најслађа вечера.

У скромној колекцији има 10 штапова и ниједан му није најсрећинији. Али да би риба ишла, сем стрпљења, битна је и добра храна.

– У летњој кухињи правим храну од кукуруза и брашна, а сваки дан идем да храним на нашем месту, некад и двапут. Тамо смо направили и кућицу, па некад преспавам – вели наш саговорник, коме до његовог „најлепшег дела Тамиша” треба десетак минута бициклом.

Свестан да младе махом не занима риболов, Андреј баш ужива у природи. Зато је и са старијим колегама-члановима Удружења недавно засадио 45 стабала уз воду како би смуђ имао где да се мрести. А осим пецања, Андреј је већ седам година посвећен и фудбалу који тренира у локалном „Радничком“.

Л. Радловачки

Пише:
Пошаљите коментар