Ђорђе (5) најмлађи пољопривредник прави ЏЕМ ОД ЛУКА који је постао прави хит
Како хоби постане стил живота, али и да ли од јагода може да се живи најбоље одговара породица Ивковић из Београда који су познати као Викенд фармери.
Велики део свог времена проводе на свом имању у селу Миросаљци код Лазаревца.
Све је почело када су пре неколико година засадили парцелу јагода и назвали је „Викенд фармери“ јер су тамо проводили само крај недеље. Временом, породчина прича постала је све успешнија.
-Нисмо знали шта ће тачно бити пре десетак година, али смо знали да ће бити пољопривреда. Сада имамо пољопривредно газдинство са око 15 производа, а учествујемо и на фестивалима-прича између осталог за Милош Ивковић.
Његова супруга Јелена каже да су први пласман продавали у околини Београда, а можете да их сретнете на разним фестивалима хране. Њихов син Ђорђе добио је и награду као најмлађи учесник на једној манифестиацији.
Ослушкују тржиште, праве џемове од кајсије, брескве, крушке ,а један од најтраженијих је џем од шљива и чоколаде који је одмах „отишао“.
Џем од лука је посебан њихов специјалитет, а добар је у комбинацији са сиревима и црвеним месом, саветује Јелена.
Открили су нам и да је у припреми њихов џем од бунедеве. Ивковићи су су се пријавили и у избору за Најдомаћин 2023.
У току је избор за најбољег пољопривредника Србије у пет категорија. Укупни наградни фонд износи 7.000.000 динара, док је главна награда за Најдомаћина Србије 2.000.000 динара! Категорије су сточарство, ратарство, воћарство, повртарство и органска производња, а пријаве се обављају кликом на линк.
Подсетимо, поред пријава жири ће користити и јасно дефинисане критеријуме да издвоји 100 најбољих пољопривредних газдинстава у Србији, од којих ће након тога издвојити 11 најбољих.
Agroinfo.rs/B10S