"БЕЗ СТО ЕВРА СЕ НЕ ИДЕ НА СВАДБУ": Само ресторан је 9.000 евра, а где је још за музику
Бошко Бубања, председник Удружења "Ивент индустрија", дао је своје виђење тренутних промена у свету организације свадбених догађаја у Србији.
У интервјуу за гледаоце Курир ТВ разговарао је о растућим трошковима свадби и променама у очекивањима младенаца, али је истакао да је љубав и даље нешто што се не може ценити новцем.
Оно што највише занима гледаоце, је свакако цена.
Бошко Бубања истиче да су трошкови организације свадби у Србији у порасту:
- Може то коштати и више, али је просечна цена организације догађаја око 17.000 до 20.000 евра. Просечна свадба у Србији броји око 200 гостију, а ресторан често чини око десет хиљада евра, док се преосталих десет хиљада троши на венчаницу, весеље, обућу, бурме, декорацију, фотографије, торту и друге ставке - открио је Бубања.
Бубања је такође приметио промене у самим свадбама:
- Ресторани данас нуде много више од хране и пића. Евент центри, како их често називамо, пружају широк спектар услуга, укључујући декорацију, расвету, смештајне капацитете за младенце, апартмане, балоне и друге додатке. Свадба више није само оброк и пиће, већ и комплексан доживљај.
Са растућим ценама, многи младенци се питају како ће покрити трошкове свадбе.
Бубања коментарише:
- Страх од финансијских тешкоћа након венчања није увек оправдан. Наши подаци показују да се већина свадби ипак покрије од поклона или новца који младенци добију. У данашње време, готово 95% поклона долази у форми новца.
Бубања такође истиче да су се очекивања у вези са вредношћу поклона променила:
- Пре само годину дана, 30-50 евра по особи није било довољно за свадбу, док се данас сматра нормалним донети око 100 евра по особи, Ипак, љубав је оно што чини свадбу посебном и незаборавном. Трошкови могу варирати, али та неизмерна вредност љубави остаје непромењена - закључио је Бубања.
Kurir.rs