Урош Мишковић поново на позицији либера: Све за екипу

Сходно неочекиваним ситуацијама ове сезоне одбојкаш Војводине Урош Мишковић имао је различите улоге на терену.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

На почетку је, најпре паузирао, због повреде, а како су његове саиграче стигле исте недаће, морао је да се прилагоди новонасталим приликама.

– Када сам се опоравио, ван строја је отишао Игор Лагунџин, па сам га заменио на позицији примача – каже Урош Мишковић, који је до тада био либеро. – Помагао сам колико сам могао. Драго ми је што је тренер Марко Наранчић веровао у мене и пружио ми ту прилику, а показао сам да могу и на тој позицији добро да играм.

Нажалост, због истог разлога, повреде играча, првог либера Стефана Негића, ког чека хируршка интервенција, Мишковић се вратио у тај дрес у ком је одиграо претходну утакмицу против Борца из Старчева, а уз њега ће бити и млади Страхиња Ђогић.

– У млађим категоријама и репрезентацији био сам примач, а када сам код тренера Слободана Бошкана ушао у први тим добио сам улогу либера, па могу да кажем да сам се усталио на тој позицији. Ове сезоне после периода као примач, поново сам у дресу друге боје. Прилагодим се ситуацији, јер је тако неопходно. Све за екипу – описао је Мишковић.

Војводини је преостало да одигра у четвртак још једну утакмицу пре почетка плеј–офа. У госте јој долази краљевачка Рибница. Новосађани су тренутно у црној серији и имају четири везана пораза у првенству.

– Битно је да се подржавамо и да смо сви као један и када побеђујемо и када губимо. Сваки играч има своју улогу, а уз нас су и управа и стручни штаб. Нема изговора, следи нам још један дуел пред плеј–оф и сви морамо да дамо максимум – истакао је Урош Мишковић.


Негић мотив више

Озбиљна повреда Стефана Негића уздрмала је црвено–беле, који до краја сезоне неће моћи да рачунају на првог либера.

– Стефан нам је ветар у леђа и додатни мотив за предстојеће утакмице. Све радимо за клуб, али и за њега. Изнео је велики терет ове сезоне, играо је одлично, био главни мотиватор на терену – рекао је Урош Мишковић.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести