У ФК ВОЈВОДИНА ОДРЖАНА КОМЕМОРАЦИЈА поводом смрти др Вељка Алексића

Сећањем на шампионску традицију Војводине у прошлом веку, ветерани клуба и чланови његовог руководства опростили су се од играча прве шампионске генерације, професора др Вељка Алексића, који је преминуо у 85. години.
1
Фото: ФК Војводина

На комеморацији у прес сали стадиона „Карађорђе“ на каријеру вансеријског фудбалера и признатог научника, првог доктора фудбала у Југославији, подсетили су најстарији живи играч Војводине Чедомир Сентин, председник Секције ветерана клуба Миладин Пураћ и Алексићев саиграч Васа Пушибрк.

– Нема данас играча у Србији који би могао да с лоптом на терену изведе то што је Вељко могао, ногом или главом, свеједно – рекао је Пушибрк. – С друге стране, каријера универзитетског професора употпунила је утисак о личности човека чијим се делом данас поносе генерације његових следбеника. Где год да је играо и радио био је пример истинског професионалца, који је увек стремио да оде корак даље и у теорији фудбала и у практичном раду играча и тренера. Вељко Алексић сахрањен је јуче, у кругу породице, на градског гробљу у Београду. 

Л. Б-з

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести