ПО­СЛЕ "МА­ЛОГ ЧУ­ДА" ВОШЕ ВРЕД­НОГ ФИ­НА­ЛА АБА 2 ЛИ­ГЕ Та­ко Игра­ју Мај­сто­ри

Чак 18 по­е­на за­о­стат­ка ус­пе­ли су да на­док­на­де ко­шар­ка­ши Вој­во­ди­не из пр­ве утак­ми­це про­тив Под­го­ри­це у го­сти­ма и са 97:55 де­мо­ли­ра­ју ри­ва­ла у ма­лој са­ли Спен­са, чи­ме су до­ка­за­ли да су при­че о па­ду фор­ме и из­гу­бље­ној се­зо­ни про­шлост. Ре­ал­ност је да се Но­во­са­ђа­ни са­да на­ла­зе у фи­на­лу АБА 2 ли­ге, на дво­меч од сна и нај­ви­шег ран­га ре­ги­о­нал­не ко­шар­ке.
Ф. Бакић
Фото: Ф. Бакић

„Ма­ло чу­до". Та­ко је тре­нер пр­ва­ка Ко­шар­ка­шке ли­ге Ср­би­је, Ми­лош Иса­ков-Ко­ва­че­вић, на­звао оно што је по­треб­но ње­го­вој еки­пи да би ану­ли­ра­ла ве­ли­ки де­фи­цит про­тив са­ста­ва ко­ји се до окр­ша­ја у Спен­су на­ла­зио у нај­бо­љој фор­ми.

– Че­стит­ке мо­јим мом­ци­ма на по­бе­ди – по­чео је мла­ди струч­њак. – Сви смо све­сни да је био Ве­ли­ки че­твр­так и то "ма­ло чу­до" се де­си­ло. Има­мо ве­ли­ку за­хвал­ност Бо­гу на све­му ово­ме што се де­си­ло и иде­мо да­ље у фи­на­ле, да од­и­гра­мо још два су­сре­та – ин­си­сти­рао је да бу­де кра­так Иса­ков-Ко­ва­че­вић.

Је­дан од мо­то­ра еки­пе и не­ко ко је ду­го ин­те­грал­ни део си­сте­ма Но­во­са­ђа­на, Урош Ба­њац, по­себ­ну па­жњу по­све­тио је на­ви­ја­чи­ма.

– Пу­бли­ка нас је по­др­жа­ла, ни­кад пу­ни­ји Спенс ни­је био и до­дат­но су нас по­гу­ра­ли. На по­лу­вре­ме­ну смо ви­де­ли да има још про­сто­ра за на­пре­дак и ве­ро­ва­ли до кра­ја. На­кон по­ра­за у Под­го­ри­ци, пси­хич­ки смо па­ли и би­ла нам је по­треб­на но­ва енер­ги­ја, ус­пе­ли смо да про­на­ђе­мо мо­дел игре и сла­ви­мо ви­ше не­го што је до­вољ­но.  Све ово да­је нам ве­ли­ку до­зу са­мо­по­у­зда­ња. Има­мо ко­нач­но ма­ло ви­ше вре­ме­на да ис­тре­ни­ра­мо - се­дам да­на. Од 15. мар­та игра­мо на два да­на и ве­ру­јем да ће струч­ни штаб ура­ди­ти до­бар по­сао ко год био у фи­на­лу и да ће­мо од­и­гра­ти и бо­ље не­го што смо до сад све утак­ми­це – за­кљу­чио је Ба­њац.

Вој­во­ди­на је на овом су­сре­ту има­ла чак 20 ско­ко­ва ви­ше од ри­ва­ла (39-19), 17 си­стен­ци­ја ви­ше  (25-8). Чак сед­мо­ри­ца пр­во­ти­ма­ца је би­ло дво­ци­фре­но, што го­во­ри са­мо јед­но – цр­ве­но-бе­ли су тим.

ВМПе­тро­вић

По­бе­да по­све­ће­на Лу­ки Ашће­ри­ћу

Не за­бо­ра­вља­ју пр­во­тим­ци но­во­сад­ског са­ста­ва ни са­и­гра­ча Лу­ку Ашће­ри­ћа, ко­ји је об­но­вио по­вре­ду пне­у­мо­то­рак­са и не­ће се вра­ћа­ти на пар­кет до кра­ја се­зо­не.  О то­ме је го­во­рио цен­тар Вој­во­ди­не Зо­ран Ни­ко­лић.

– Пре све­га, по­бе­ду по­све­ћу­је­мо Луки, ком же­ли­мо што бр­жи опо­ра­вак. Не­ве­ро­ват­но је шта се де­си­ло. Има­ли смо вре­ме­на да се при­пре­ми­мо и са ја­сним ци­љем, што енер­гет­ски, што ко­шар­ка­шки, ка­ко шта да ура­ди­мо. Кључ је би­ла од­бра­на, од­и­гра­ли смо је фе­но­ме­нал­но и ис­кљу­чи­ли њи­хо­ве нај­бо­ље игра­че. Ко год био ри­вал у фи­на­лу, да­ће­мо све од се­бе да осво­ји­мо тро­феј и уђе­мо у АБА ли­гу – под­ву­као је Ни­ко­лић.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести