Новина у Одбојкашком клубу Војводина: Почела академија за девојчице

Одбојкашки клуб Војводина направио је прави корак покренувши и Академију одбојке за девојчице.
odbojka
Фото: ОК Војводина

Новосадски црвено–бели добили су тако и женску секцију, за коју је владало велико интересовање.

Прилику да се придруже Вошиној породици добиле су девојчице од девет до 13 година. Са њима раде тренери Бранко Рољић и Спасоје Милићевић.

– Мало је дуже трајала припрема за ову причу, јер никако нисмо могли да решимо проблем са салом – каже Бранко Рољић. – Док смо тражили простор за тренинг прочуло се да ће да се покрене академија за девојчице и доста њих нас је звало, сви су били нестрпљиви.

Тренинзи се одржавају у сали Основне школе „Васа Стајић“. 

– Вероватно ћемо радити и у Спенсу. Зависи од броја деце. Када овде направимо две групе, мораћемо у Спенс, а надам се да ће бити толико деце. На прва четири тренинга смо имали петнаестак девојчица. У групи ћемо гледати да буде 20–25 полазница, јер морамо да се усклађујемо и са дечацима у академији, терминима и да наместимо тако да нас двојица тренера можемо све да постигнемо – додао је Рољић.

Фото: ОК Војводина

Женска секција је тек у формирању па је ове сезоне касно за нека такмичења, а за следећу је план да се девојчице надмећу у градској лиги.

– Како време буде одмицало и када се прошири прича по граду биће више полазница. Девојчицама значи када се каже да тренирају у Војводини, јер се стално прича о успеху одбојкаша. Штета је да клуб као што је Војводина нема и женску селекцију, поготово што је одбојка девојчицама први спорт, а дечаци почну са фудбалом, кошарком... па онда доћу на одбојку – истакао је Бранко Рољић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести