ЗАВРШНЕ ПРИПРЕМЕ ВАТЕРПОЛО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ ЗА ЕВРОПСКО ПРВЕНСТВО: Момци и девојке на шампионату у новој опреми

Још неколико дана остало је до почетка Европског првенства за ватерполисте и ватерполситкиње.
s
Фото: ВСС

Српски играчи се надметати у Хрватској од 4. јануара, а девојке у Холандији, од 5. јануара. Србија ће играти у Хрватској у групи ће бити са Израелом, Малтом и Немачком, а ривали девојкама су Чешка, Турска и Румунија.

На крају припрема ватерполисти Србије су спаринговали са Хрватима и на крају су победили са 13:8. Резултат је и нашем селектору Урошу Стевановићу и хрватском Ивици Туцку био у другом плану, а у току спаринга су испробали многобројне варијанте.

Селектор Урош Стевановић је казао да је јако задовољан припремама, мада је било много пехова.

- Нажалост ни против Хрватске на спарингу нисмо били комплетни. Болестан је Мандић, срећом Јакшић је изашао из повреде и надам да ће до почетка све бити у реду. Очекивања су увек највећа. Први фокус је осмина финала и на то смо прво концентрисани. Идемо од утакмице до утакмице - рекао је Стевановић.

Тренингу је присуствовала и селекторка женске селекције Драгана Ивковић која је, такође, задовољна припремама својих пуленки.

- Имали смо најквалитетније припреме до сада. Радили смо са Хрватицама, имали смо рад у Холандији, турнир у Мађарској. У почетку имамо егал утакмице и после ћемо да видимо колико вредимо са јачим саставима - казала је Ивковићева.

После тренинга је уследило потписивање уговора о техничком спонзорству са компанијом Спорт Тиме Балканс, ексклузивним заступником бренда Нике за Србију. Нова опрема представљена је на базену „15.мај Милан Гале Мушкатировић“.

- Визија компаније Спорт Тиме Балканс је да инспирише људе да померају границе кроз спорт. Верујемо да су наши дивни ватерполисти и ватерполисткиње, узор и инспирација младим генерацијама да заволе спорт и једног дана и сами буду велики шампиони. Верујемо да ће нови почетак донети још много успеха и победа српском ватерполу - изјавила је генерална директорка компаније Спорт Тиме Балканс, ексклузивног дистрибутера бренда Нике за Србију, Мирјана Јокић додавши да је ово други пут да два успешна бренда сарађују.

Председник Ватерполо савеза Србије Виктор Јеленић је рекао да је спонзорство велика ствар за најтрофејнији тимски спорт у српској историји. Уговор је потписан на три године.

- Част нам је што имамо прилику да остваримо сарадњу са светски познатим брендом Нике и верујемо да у сарадњи са компанијом Спорт Тиме Балканс можемо да остваримо одличне резултате на предстојећим такмичењима. Срећан сам што су све селекције сада опремљене брендом Нике. Ту је и нови лого, мени се допада. Верујем да ће лого помоћи да кренемо у освајање медаља - додао је Јеленић.

Фото: ВСС

Селектори Урош Стевановић и Драгана Ивковић су, такође, прокоментарисали нови спонсзоски уговор.

- Надам се да ће обнова сарадња са реномираном компанијом имати симболику као и од 2008. године Тада је кренула нова генерација која се опростила у Токију. Од Рима 2009. године је почела серија освајања медаља. Надам се да ће ова нова екипа од Загреба, Дохе и Париза почети са успесима - казао је Стевановић, а Ивковићева је додала:

- Носила сам као играч опрему Нике. То је светски бренд и надам се да ће и нама помоћи да остварујемо све боље резултате.

Фото: ВСС

Догађају су присуствовали и репрезентативци Србије који су играли спаринг утакмицу са хрватским колегама непосредно пре конференције, Бранислав Митровић, Саво Ранђеловић и Никола Јакшић.

Г. М.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести