НОВИ БЕОГРАД И ЦРВЕНА ЗВЕЗДА у финалу Купа Србије за ватерполисте

Ватерполисти Новог Београда и Црвене звезде игарће у финалу Купа Србије. Биће то реприза прошлогодишњег финала, а пехар брани Звезда. Финале се игра у недељу од 20.15 часова.
s
Фото: Ватерполисти Новог Београда, фото: ВК Нови Београд

Нови Београд је у првом полуфиналу на завршном турниру у Шапцу убедљиво савладао екипу Партизана са 16:8 (4:1, 4:2, 3:3, 5:2). У дргом, много неизвеснијем, полуфиналу Црвена звезда је успела да савлада Раднички са 13:10 (4:4, 3:3, 2:1, 4:2).

Није Нови Београд у саставу имао повређене Јакшића и Ћука и болесног Скумпакиса док је Партизан био без руског центра Мизијева. И поред хендикепа у одбрани тим Живка Гоцића је диктирао ритам. Ватерполисти Новог Београда кренули су силовито и одличном игром у одбрани анулирали напад Партизана у прве две четвртине. Добра одбрана донела је сигурност у нападу па су изабраници Живка Гоцића после првих осам минута игре водили са 4:1. Наставили су у истом стилу и у другој деоници и убрзо је било 7:1 за Новобеограђане. Тек тада као да су се пробудили црно-бели и са два гола Смиљевића и Јауковића смањили убељиву предност, али је Радуловић шест секунди пре одласка на велики одмор повисио на 8:3. Куриозитет је да Нови Београд два пута није искористио два играча више.У наставку играчи Новог београда су се мало опустили у одбрани што је Партизан искористио и успео да смањи на 9:6. Но, до краја овог периода игре су Лукић и Филиповић из петерца повисили на 11:6. У последњој деоници у базену је био само један тим - Нови Београд, па је убрзо вратио високо вођство (14:6), које је задржао до краја утакмице. Партизан је потпуно пао у игри и на крају није успео да парира Новом Београду, који је обезбедио још једно финале.

Фото: Дуел Партизана и Новог Београда, фото: С. Сандић /ВСС

- Честитам момцима, играли су добро у оба правца и поред кадровских проблема које смо имали. Овај меч смо већ заборавили. Окрећемо се финалу, амбиције су огромне. Звезда и Раднички су одлично вођени тимови али верујем у моје момке. Од почетка смо играли јако, понављам, задовољан сам ангажовањем и резултатом - рекао је Живко Гоцић, тренер Новог Београда.

Фото: Дуел Црвене звезде и Радничког, фото: С. Сандић/ВСС

Црвена звезда и Раднички одиграли су још један занимљив и неизвестан дуел у којем су на крају црвено-бели успели да сломе отпор Крагујевчана и добију прилику да бране трофеј. Црвена звезда је одлично кренула и повела са 4:1, а онда је Раднички подигао ниво агресивности у одбрани, а то им је дало сигурност у нападу, па су серијом од 3:0 дошли до изједначења 4:4 на крају прве четвртине. У другој деоници играло се гол за гол. Звезда је водила, а Раднички успеовао да парира и долази до изједначења, тако да се на велики одмор отишло са 7:7. У наставку су Крагујевчани преко одличног Вићковића успели први пут да поведу на мечу са 8:7. Али, Звезда је головима Бурсаћа и Басаре направила преокрет и пред последњу деоницу повела са 9:8. Још једном је Раднички из петерца преко Ранђића дошао до изједначења на 9:9 на почетку последњег периода, али онда је потпуно стао напад Крагујевчана. Дошло је и до нервозе у одбрани, а то је искусни састав Црвене звезде знао да искористи на прави начин. Марковић са два гола и васић одвели су Звезду на "плус три" (12:9). Покушао је Раднички последњи трзајима да нешто учини, Вићковић је смањио на 12:10, али је на крају тачку на дуел ставио Радовић.

- Добро смо отворили утакмицу. Нисмо реаговали на прави начин на промену одбране. Касније смо успоставили контролу игре и заслужено победили. Као и увек са Радничким је била неизвесна утакмица. Финале је само један сусрет у којем увек оба тима имају шансу а о квалитету Новог Београда је излишно говорити - рекао је тренер Црвене звезде Александар Филиповић.

Партизан – Нови Београд 8:16 (1:4, 2:4, 3:3, 2:5)

ШАБАЦ: Градски базен. Судије: Виријевић и Миловић. Играч више: Партизан 7 (2), Нови Београд: 8 (4). Два играча више: Нови Београд 2 (0). Петерци: Партизан 1 (1), Нови Београд 2 (2).

ПАРТИЗАН: Жоао Педро, Јакшић 1, Димитријевић, Јауковић 1, Крстић 1, Томић, Тртовић, Драшковић 1, Божовић 1, Смиљевић 1, Гига, Гладовић 1, Димковић, Кутајар 1. 

НОВИ БЕОГРАД: Добожанов, Мартиновић 1, Гранадос 3, Вучинић 3, Пијетловић, Драшовић 1, Ћетковић, Перковић, Филиповић 1, Лукић 1, Влахопулос 3, Де Микелис, Радуловић 3.

Црвена звезда - Раднички 13:10 (4:4, 3:3, 2:1, 4:2)

ШАБАЦ: Градски базен. Судије: Раковић и Станојевић. Играч више: Црвена звезда 11 (5), Раднички 8 (2). Петерци: Црвена звезда 1 (1), Раднички 4 (4).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Мишовић, Бурсаћ 2, Гајић, Марковић 2, Суботић 1, Васић 1, Гогов 1, Басара 2, Вукићевић, Семан, Милојевић , Радовић 4, Ивановић.

РАДНИЧКИ: Виријевић, Н. Којић , Станојевић 1, Јанковић, Ранђић 3, Гавриловић , Адеишвили, Дадвани 1, Пљеванчић, Вићковић 4, Шулц 1, Антић, Тодоровски, В. Којић.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести