НИКОЛИНА ТРАВАР, ГОЛМАН ВАТЕРПОЛИСТКИЊА СРБИЈЕ И ВОЈВОДИНЕ: Воша може до нове титуле

Ватерполисткиње Србије припремају се за Европско првенство које ће се у јануару одржати у холандском Ајндховену.
1
Фото: Николина Травар, фото: Ф. Бакић

Први голман репрезентације је Николина Травар, капитен и чувар мреже новосадске Војводине. Девојке су у првој фази припрема радиле на Кошутњаку и спаринговале су са Хрватицама. Припреме су настављене у Зисту (Холандија), а сада је до 22. децембра предвиђен је рад и играње на турниру у Сентешу. Затим, од 23. до 29. децембра рад у Шапцу и до одласка на ЕП припремаће се у Београду.

– Циљ нам је да се што боље спремимо за Европско првенство и да забележимо што бољи резултат – казала је Николина Травар.

Пре него што су почеле припреме првог тима, Новосађанке су четврти пут заредом освојиле Куп Србије. У још једном одличном финалу савладале су љуте ривалке из Црвене звезде (11:9). Стуб одбране и екипе је капитен Николина Травар, која је и у финалу Купа Србије била једна од најзаслужнијих за освајање новог трофеја, а поготово је допринос важнији пошто због здравственог проблема није улазила у воду две недеље пре финалног дуела. Николина је истакла да је очекивала борбу у финалу, а и било је неизвесно да ли ће она бранити гол Војводине.

– До неколико дана пред финалну утакмицу није се знало хоћу ли ја бранити, па верујем да се Звезда још више наоштрила. Очекивали смо борбу у финалу свакако, јер Црвена звезда је добра екипа, а и познајемо се добро. Сигурно је да су и оне јако желеле овај трофеј као и ми, можда и више, али смо ми успеле да га поново освојимо – казала је Николина Травар.

Фото: Виктор Јеленић и Николина Травар, фото: Ф. Бакић

До сада су сва три трофеја Купа Србије Новосађанке освајале у Београду, а сада су га први пут освојиле код куће, у свом базену.

– Формално је домаћин била Звезда, али играло се у нашем базену. Драго ми је што је било оволико публике и захваљуме се свима који су дошли да нас подрже. Никада нам до сада нису трибине биле пуније и публика нам је тим чином учинила велику част. Надам се да смо им се на прави начин одужили.

Николина је нагласила да је сложност и права енергија у екипи, као и комуникација била одлучујућа да Војводина поново освоји Куп Србије.

– Можда се то није осетило у прве две четвртине, али како је сусрте одмицао и како смо се прибрале и ушле сконцентрисаније у дуел то се видело.

Новосађанке после Купа имају нешто дужу паузу у домаћем надметању због Европског првенства, а онда им предстоји борба за титулу. Николина верује да она и саиграчице могу до новог трофеја.

– Верујем да можемо да одбранимо титулу и да дођемо до четвртог пехара заредом. Мислим да смо то доказале својим досадашњим играма. Нема опуштања, играћемо оштро као и до сада, а можда и још јаче.

Поред првенства девојкама предстоји и наставак надметања у Дунав регионалној лиги. Новосађанке су у претходне две године освајале трећа места у овом надметању.

– И ово такмичење ће се наставити после Европског првенства. Спремаћемо се и за то такмичење и имамо амбиције чак и за прво место – закључила је Траварева.

Г. Маленовић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести