ТИМСКА ИГРА ЗА СНАГУ ЖЕНА: Mozzart и Invictus донирали 400.000 динара Сигурној кући у Новом Саду

За сваку такмичарку на Invictus Challenge трци Фондација Mozzart издвајала средства за жртве насиља
2
Фото: Промо/ Фондација Mozzart

Директно са стаза и зидина Петроварадинске тврђаве, умножена снагом и борбеним духом многобројних такмичарки, тимска подршка Mozzarta и Invictusa стигла је у Сигурну женску кућу у Новом Саду.

Fondacija Mozzart је за сваку такмичарку на Invictus Challenge трци у марту издвајала средства за оснаживање жена, а укупна хуманитарна сума достигла је износ од 400.000 динара. Представници фондације и организације Invictus су ову вредну донацију, као симбол женске снаге и солидарности, уручили штићеницама новосадске Сигурне куће.

За све оне које су у једном тренутку живота наишле на наизглед непремостиве препреке, једног прохладног и кишовитог мартовског дана удружено је трчало неколико стотина жена и послало важну поруку. Да се сви суочавамо са препрекама на путу, али да уз помоћ и подршку можемо да их превазиђемо. Да наилазимо на успоне и падове, али је важно да не одустајемо. Да понекад може постати мрачно, али излаз увек постоји.

 

Поруке наде и охрабрења жене свакодневно добијају и у новосадској Сигурној кући, првој установи тог типа у целој Војводини. Током 17 година рада, број жена који је овде пронашао уточиште и сигурну луку може се мерити популацијом целог једног села. Свака је испраћена уз жељу да се више никада не врати, али и јасну поруку да су јој врата овог сигурног места увек отворена.

„Фондација Mozzart је уз нас већ годинама, а овај пут је заједно са организацијом Инвицтус на значајан начин помогла функционисање нашег прихватилишта. Волели бисмо да пошаљемо поруку да је Сигурна женска кућа заиста сигурно место где жртве насиља у породици могу добити психолошку потпору, бесплатан правни савет и заступање на суду, помоћ педагога и социјалног радника, као и оснаживање да наставе живот даље без насиља“, истакла је Нада Падејски Шекеровић, руководитељка Сигурне женске куће.

Подршка из Mozzarta већ годинама уназад стиже на адресе Сигурних кућа широм земље, а установа у Новом Саду више пута се нашла на тој мапи. За штићенице су организоване и балетске представе, као и бесплатни онлајн курсеви на којима су училе тајне декупажа, плетења, израде накита...

„И ти си јака, и ти си непобедива – порука је коју су такмичарке овог марта послале са Петроварадинске тврђаве, а ми је шаљемо данас из Сигурне куће у Новом Саду. Драго нам је што жене овде имају све потребне услове за опоравак и миран живот, као и што смо ми дали допринос да тако остане и у будућности“,поручила је Јелена Зрнзевић из Фондације Mozzart.

Фото: Промо/ Фондација Mozzart

Фондација Mozzart већ дуго стоји уз Invictus Challenge OCR трке на којима је до сада кроз хуманитарни сегмент спајала спорт и екологију, а овог марта фокус је стављен на оснаживање жена.

„Трка на Петроварадинској тврђави осма је по реду коју организујемо уз подршку Фондације Mozzart, али је посебна јер је у први план истакла женску снагу и непобедивост. Управо та снага и солидарност стоје иза ове донације и велико нам је задовољство што смо данас овде да је уручимо овим дивним и јаким женама“, рекао је Недељко Родић из организације Invictus.

(Промо)

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести