ЖРЕБ ЗА ПЛЕЈ-ОФ БИЛИ ЏИН КУПА: Србија гостује Швајцарској

Били Џин Кинг куп репрезентација Србије добила је ривала у новембарском плеј-офу. то је тренутно 7. репрезентација света - Швајцарска, против које ћемо да играмо у гостима.
1

Србија је у никад јачој конкуренцији изборила пласман у плеј-оф из Прве групе Евро-афричке зоне у Португалији. Швајцарска је доживела пораз без уписаног поена против Пољске (0:4) у квалификацијама за Светску групу пред својим навијачима.

Српским репрезентативкама супротставиће се репрезентација којој су најбоље представнице у синглу Викторија Голубовић тренутно 78. на ВТА листи, затим Белинда Бенчиж која је 92, па Симона Валтер 156... У дублу је најбољепласирана Перин Кони, која заузима 108. позицију. Против Пољске су играле Симона Валтер и Калин Наеф у синглу.

Швајцарска је до сада играла три пута против Југославије 1970, 1990. и 1996. године, а није се сатајала са Србијом. Скор је 3:0 у њихову корист, а сва три меча су играна на неутралним теренима. 

Селектор Били Џин Кинг куп репрезентације Србије Душан Вемић је оценио жреб за плеј-оф и предстојећи сусрет са Швајцарском у гостима у новембру:

- Жреб је могао бити и неповољнији за нас. Искусне су Голубић и Техман у тиму Швајцарске. Беничићева се породила ове године, тако да су без најбоље играчице у саставу. Дуга је сезона, и надам се да ће наше репрезентативке дочекати новембар здраве и спремне да пруже своје најбоље партије.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести