БОМБА! ЂОКОВИЋ ДОБИЈА ЖЕНУ ЗА ТРЕНЕРА? Спрема се спектакуларан потез - ЕВО ШТА ЈЕ РАЗЛОГ за такву одлуку

​​​​​​​Амели Морезмо и Кончита Мартинез - у кругу кандидата за наследника Горана Иванишевића.
s
Фото: Youtube printscreen/ Australian Open TV

Питање од "милион долара" неће добити одговор у наредним данима. Новак Ђоковић још није одлучио да ли уопште жели да има тренера у наставку каријере. Када то "пресече", ако одговор буде потврдан креће анализа ко би му највише помогао од потенцијалних кандидата.

Два имена, ма колико деловало у први мах нереално, постоје на списку оних који би могли да буду уз Новака. Реч је о две даме - Амели Морезмо и Кончити Мартинез. Ове две легендарне тенисерке су по завршетку каријере прешле у тренерске воде. 

Имале су доста искуства у раду са тенисерима, па их многи виде као идеалне и на месту Ђоковићевог тренера. Пре свега због пољуљаног односа који је Новак имао на терену са Гораном и огромне нервозе која се тада појавливала. 

Када би у боксу била Амели или Кончита то би донело потпуно другачији однос на релацији тренер - играч. У овој фази каријере светском броју један потребан је мир и стрпљење, а не изливи беса и нервоза. 

Рад се једном од ових врхунских тениских тренерки би му то донео. И тај став је постао све гласнији. 

Амели Морезмо је сарађивала са Ендијем Маријом, Луком Пујом, била је предводник Дејвис куп тима Француске... Тренутно је директорка Ролан Гароса, али Новаков потенцијални позив може да промени све.


Опција Б: Нема тренера

Новак Ђоковић би могао да до краја каријере буде и без главног тренера! То наравно не значи да би Ђоковић био сам на турнирима, али не би имао некога ко би се водио као главни тренер. 

Опција је да уз њега повремено буду некадашњи асови и тренери с којима је близак, попут Зимоњића...


Кончита Мартинез је такође тренирала мушку репрезентацију своје државе (Шпанија), а пре неколико година добила је призање ВТА тура за најбољег стручњака у години.

Не би требало заборавити ни Џуди Мареј која слови за велико име међу дамама које се баве тренерским послом. И онА је свакако једна од опција..

После Монте Карла би требало да сазнамо какав је план Новака на тему тренера (тамо ће уз њега да буде Ненад Зимоњић). Можда ће и од резулата у кнежевини зависити његова одлука.

(Курир спорт)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести