Тријумф Дејана Оморјана на меморијалном турниру за Душана Марјана у Степановићеву

Шаховски клуб Добровољац из Степановићева организовао је 26. новембра у Удружењу пензионера меморијални турнир у убрзаном шаху у спомен на дугогодишњег члана Новосадског шаховског клуба и секретара Шаховског савеза Војводине ФИДЕ мајстора Душана Марјана (1935-2020).
sah
Фото: ШК Добровољац

Окупило се 36 шахиста, а након осам кола, по Швајцарском систему паровања и темпу игре од 10 минута по играчу, уз три секунде бонификације по одиграном потезу, најбоље су се показали млади ФИДЕ мајстор Дејан Оморјан и велемајстор Синиша Дражић, који су поделили прво место са чак 7,5 поена!

Због тога су победника морали да одлуче додатни критеријуми, а они су били на страни Оморјана, па му је припала прва награда од 10.000 динара. Велемајстор Дражић је, и поред одличне игре, морао да се задовољи другим местом, које му је донело 7.000 динара.

Борба за трећу награду од 4.000 динара је, такође, била неизвесна, а водила се између двојице искусних новосадских ФИДЕ мајстора Данка Бокана и Жељка Медара. На крају су додатни критеријуми одлучили да треће место заузме Бокан.

Најбољи омладинац је био Матеј Марчок, који је примио специјалну награду у износу од 2.000 динара, а толико је добио и најбоље пласирани шахиста ШК Добровољац Димитрије Радишић. Награде је уручила ћерка Душана Марјана Милана Пауновић.

С. Костић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести