СИМУЛТАНКА МИЛОРАДА КАПЕЛАНА Вече за Јелену Стојановић

Пријатно и емотивно шаховско вече одржано је прошле суботе у просторијама ШК Прогресул у Влајковцу.
ШК Прогресул/ Велики одзив младих учесника
Фото: ШК Прогресул/ Велики одзив младих учесника

Тада је приређена симултанка чувеног ФИДЕ мајстора Милорада Капелана, који се сам борио против 18 мотивисаних противника. Ова приредба, а потом и турнир у брзопотезном шаху, била је посвећена једној од омиљених вршачких шахисткиња Јелени Стојановић, која нас је, нажалост, прерано напустила, а тог дана би прославила рођендан.

На почетку је председник клуба Раде Ђукић поздравио присутне, и изразио задовољство због великог броја младих учесника. Затим је популарни чика Мића рекао да му је веома драго што има прилику да у родном Влајковцу одигра симултанку. Правила играња симултанке је објаснио национални судија Стефан Котрла.

Иако је резултат био у другом плану, споменућемо да је Капелан из 18 партија освојио 12,5 поена, изгубивши само две партије од Александра Перића и Јона Романа. Након егзибиционе партије, а на молбу најмлађих учесника, организован је непланирани турнир у брзопотезном шаху. Учествовало је 12 шахиста и шахисткиња, а победио је главни актер симултанке Милорад Капелан. Пратили су га Стефан Котрла на другом месту, и Виктор Воина на трећем.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести