ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ У ШАХУ ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ Новосађанин Душан Младеновић без премца

Са пет победа и два ремија мајсторски кандидат из Новог Сада, Душан Младеновић, освојио је 1. место и трећи пут постао првак Србије у шаху за особе са инвалидитетом
с
Фото: Приватна архива/Душан Младеновић (лево)

. Ово традиционално текмичење, у одличној организацији Спортског савеза инвалида Бора, које је имало масован одзив и никад јачи конкуренцију, одржано је у прелепом амбијенту на самој обали Борског језера.

- Такмичење сам почео са победом, да би потом везао чак два ремија и помислио да ће ми избећи медаља. Остао сам фокусиран на такмичење и освојио нови поен у четвртом колу. У петом ме је чекао велемајстор Владимир Костић из Ваљева, иначе први фаворит првенства. С обзиром на то да се играло по нешто убрзанијем темпу, знао сам да нисам без шанси, које ми је заиста и пружио велемајстор Костић, што сам ја искористио и заслужено славио. Преузео сам лидерску позицију и задржао је до краја Првенства остваривши победе у шестом и седмом колу - рекао је побеник Душан Дуле Младеновић, иначе стандардни првотимац ШК Буковац, за који успешно наступа од ове године.

Овим успехом Младеновића, Савез инвалида Новог Сада је и екипно освојио 1. место чему је допринео и ФМ Олах Ференц који је заузео 5. место.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести