МЕЂУНАРОДНИ ЦУГЕР У ИЛОКУ: Милану Поповићу треће место

У оквиру традиционалне „Бербе грожђа”, у Илоку (Хрватска), организован је међународни брзопотезни шаховски турнир. У конкуренцији су се нашли 38 цугераша из: Мађарске, Италије, Босне и Херцеговине, Србије и Хрватске, као и две млађане хрватске шахисткиње.
sahovska tabla ilustracija
Фото: Dnevnik.rs

Међу учесницима су били: двојица велемајстора, осморица ФИДЕ мајстора, шесторица мајсторских кандидата и 22 носиоца осталих нижих шаховских звања. Одиграно је 12 кола по Швајцарском систему жребања. Темпо игре био је три минута плус две секунде бонификације по играчу за сваки наредни потез до краја сваке партије.

Прво место и главну награду од 130 евра освојио је италијански велемајстор Сабино Брунело, на Фишеровски начин, са максималних 12 поена. Другу позицију заузео је хрватски ФИДЕ мајстор Марио Зовкоса са 9,5 поена. Трећепласирани је новосадски ФИДЕ мајстор Милан С. Поповић са девет поена и зарадио је 70 евра. На врло добро пето место пласирао се четрнаестогодишњи ФИДЕ мајстор Андреј Љепић са осам поена. Седми степеник је запосео новосадски велемајстор Синиша Дражић (55) са седам поена. Тринаесту позицију заузео је ФИДЕ мајстор Милоје Брајић са 6,5 поена. Пласман шахиста са истим бројем укњижених поена одређен је на основу Бухолц-коефицијента.

Ђ. Штрбац

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести