БОГАТ ПРОГРАМ У УЉМИ И ВЛАЈКОВЦУ: Ритишево чува успомену на шахисте

Сала Дома културе у Ритишеву је 28. октобра била поприште Првог меморијалног турнира у спомен на све ритишевачке шахисте и чланове локалног клуба „Униреа”.
sah
Фото: ШК Прогресул

Окупљени су се овом приликом подсетили великог броја прослављених шахиста из овог места и околине, као што су: Славко Јовановић, Николаје Котрла, Јован Узелац, Василе Мара, Јован Ковачев и многи други.

У пријатељској и фер атмосфери одиграно је 11 кола брзопотезног шаха по Швајцарском систему паровања. Изузетно расположен за игру је био искусни ФИДЕ мајстор Милорад Капелан из Вршца, који је турнир освојио без иједног пораза, и уз само два ремија.

Њему су припали победнички пехар и златна медаља. Сребро се нашло око врата одличног мајсторског кандидата Славољуба Грујића, који је освојио 9,5 поена. Додатни критеријуми су одлучили да бронза припадне мајсторском кандидату Пау Воини, који је поделио треће место са Денешом Кермецијем. Организатор је наградио и три најуспешнија омладинца: Страхињу Радошевића, Влада Гуцу и Виктора Воину.

Недалеко одатле је, 3. новембра у просторијама ШК Прогресул из Влајковца, одигран, сада већ традиционалан турнир у брзопотезном шаху из серије „Кошава”. Ово је било осмо издање овог турнира. У конкуренцији 14 учесника, мајсторски кандидат из Вршца Дарко Ружичић је показао највише и са девет поена из 11 кола заслужено дошао до прве награде. Пола поена мање је забележио искусни мајсторски кандидат из Решице (Румунија) Мирћеа Тирзиу. Треће место је освојио Дејан Панић из Уљме са осам поена.

Шаховске активности у Општини Вршац неће пасти у зимски сан, напротив - чека нас врућа зима. Многи са нестрпљењем очекују други „Уљма опен” (7–10. децембар), а у плану је да се до краја године одрже такмичења у брзопотезном шаху „Кошава 9” и „Кошава 10”.

С. Костић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести