Адриан Госе Момић, перспективни шахиста из Буковца

Адриан Госе Момић је ученик трећег разреда ОШ „22. август“ у Буковцу и полазник је школе шаха ШК Буковац, где му је учитељ Рајко Тешановић.
М. Павловић/Адриан Госе Момић
Фото: М. Павловић/Адриан Госе Момић

За њега многи истакнути играчи на 64 црно–бела поља, истичу да ће да буде врхунски шахиста. Не без разлога, пошто знање, умеће и вештине показује из дана у дан на такмичењима. Момић је апсолутни првак школе, а на такмичењу су учествовали и старији ученици и до осамог разреда.

– У деветој години сам почео да играм шах, а прошле године сам се учланио у школску секцију – почео је причу млади шахиста. – Учинио сам то јер сматрам да је експанзија шаха у целом свету. Најчешће играм онлајн и с тренером Тешановићем, који ми показује све финесе ове древне игре – наводи Момић.

О њему све најлепше казује и тренер, али наш саговорник је открио да тренира и рвање код Ђорђа Стојичића. А зарад поређења и Тешановић је био рвач.

– Привукло ме је и рвање. Мама ми је казала да пробам и тај трофејни спорт. Да знате, све стижем и да тренирам и да будем одличан ученик, јер прво урадим домаће задатке, а онда идем и на тренинге.

По свему судећи, рекао је, да ће одлучити којим спортом ће да се бави.

– Вероватно ћу се определити за шах. Не знам да ли ћу бити светски првак, како сви прогнозирају. И мени се чини да имам потенцијал за тај спорт. Имам и одличну подршку родитеља и то ме нагони да још више радим, а рекао бих вам и да шах не играм с компјутером – нагласио је Адриан Госе Момић.

Текст и фото: М. Павловић

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести