ВОША ПОСЛЕ ПЕНАЛ ЛУТРИЈЕ ДО ПОБЕДЕ у полуфиналу плеј-офа Суперлиге за рукометаше (ФОТО и ВИДЕО)

Рукометаши Војводине савладали су, теже него што је то било очекивано Динамо у првом мечу полуфинала плеј-офа Суперлиге.
1
Фото: С. Шушњевић

Победника првог сусрета одлучили су седмерци, у којима се истакао голман Новосађана Фран Лучин.

Панчевци су силовито стартовали и након три минута игре водили су са 3:0. Прва три гола Војводине дело су десног крила Дарка Миленковића. Динамо је играо организовано у одбрани у формацији 6-0 за коју Пуховски и друштво нису имали решење. Миленковић је наставио да решета мрежу гостију, али није могао сам. С друге стране Драган Марковић је имао више решења у нападу, а предњачили су Марко Перовић, Милан Павловић и Стефан Илић који је постизао голове, али и разигравао саиграче. Као што је било и очекивано разиграла се и воша и серијом 3:0 у свега неколико минута пришла на гол заостатка након 23 минута игре (9:10). У финишу првог полувремена до тог тренутка најбољи стрелац Динама са пет голова Милан Павловић грубо је стартовао на Милану Голубовићу, а судијски пар Антић–Јаковљевић одлучио се да Павловића санкционише црвеним картоном.  Одбранама Косановића гости су одржали предност пред други период.

Фото: С. Шушњевић

Војводина је први пут изједначила у 35. минуту, што довољно говори о игри Динама. Ветар у леђа Новосађанима дао је Фран Лучин који је везао неколико интервенција, док је у нападу проиграо прекаљени ас Петар Ђорђић. Управо је овај двојац довео црвено-беле до предности 25:24 пред одлучујућих десет минута. Имала је Воша напад у последњем минуту за два гола предности, али је Ђорђић био непрецеизан, а потом је Перовић погодио за Динамо, па су уследили седмерци.

 

Са линије седам метара боље су шутирали Новосађани, а пресудни погодак постигао је Петар Ђорђић.

 

Реванш се игра 27. априла од 19 сати у Хали Стрелиште у Панчеву.

У другом полуфиналном мечу Металопластика је савладала Партизан у Шапцу са 32:27. Реванш се игра у Београду 29. априла од 19 сати.

Фото: С. Шушњевић

Војводина – Динамо 33:32 (28:28, 12:15)

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца: 300. Судије: Антић (Београд) и Јаковљевић (Земун). Седмерци: Војводина 5 (4), Динамо 4 (3). Искључења: Војводина 8, Динамо 6 минута.  Црвени картон: М. Павловић у 26. минуту (Динамо)

ВОЈВОДИНА: Лучин (14 одбрана, 2 седмерца) , Воркапић 4 (4), Вуковљак, Азиз, Ратковић, Трнавац, Миленковић 9, Сунајко, Пушица, Рађеновић 2, Пешић, Томић, Роган 4, Ђорђић 5, Голубовић 3, Пуховски 1.

ДИНАМО: Ћирковић, Дорњеи 1, Стаменковић 2, Арсић, Богдановић 3, Перовић 11 (3), Н. Стаматовић, Остојић 1, Новаковић, В. Стаматовић, Косановић (11 одбрана, 1 седмерац), Костадиновић, Илић 4, Павловић 5, Грозданић 1 (1).

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести