РУКОМЕТНА ЛИГА ЕВРОПЕ: Кукић и Цупара на виини задатка

Српски репрезентативац Лазар Кукић одиграо је једну од најбољих партија ове сезоне и носио букурештански Динамо до победе против Скјерна са 28:27 у првом мечу четвртфинала.
ехф
Фото: ЕХФ

Средњи бек Орлова био је најбољи играч меча. Организовао је игру, асистирао саиграчима, али није запоставио ни скорерски део посла, па је меч завршио са седам голова као најефикаснији играч утакмице.

Фото: РК Динамо Букурешт

Солидну партију имао је и голман српског националног тима Владимир Цупара који је имао 13 одбрана.

Рукометна јавност очекивала је убедљивију победу Динама, али на нешто слабије издање утицало је одсуство хрватског репрезентативца Луке Циндрића. Скјерн је водио већим делом утакмице, а човек одлукебио је Кукић који еј са два гола у одлучујућим моментима донео минималну предност свом тиму пред пуним трибинама у Букурешту.

У дербију четвртфинала Лиге Европе Фуксе Берлин је ремизирао са Нантом у Берлину 33:33. Српки репрезентативци који наступају за „лисице” Мијајло Марсенић и Дејан Милосављев имали су добру статистику. Пивот Фуксеа Марсенић постигао је четири гола из исто толико покушаја, док је Милосављев имао 16 интервенција.

В. Гвозденовић

Лига Европе

Први мечеви четвртфинала

Динамо – Скјерн 28:27

Савехоф – Фленсбург 30:41

Фуксе Берлин – Нант 33:33

Рај Некар Левен – Спортинг 32:29

Реванш мечеви четвртфинала

30. април

Фленсбург – Савехоф (18.45)

Скјерн – Динамо (18.45)

Нант – Фуксе Берлин(20.45)

Спортинг – Рај Некар Левен (20.45)

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести