РУКОМЕТАШИЦЕ СРБИЈЕ СУТРА ДОЧЕКУЈУ ТУРСКУ:  И реми води на ЕП

Након пет квалификационих кола, по две победе и пораза те једног ремија женску рукометну репрезентацију Србије до пласмана на Европско првенство дели 60 минута у дуелу са Турском.
1
Фото: РСС

Српкиње су у среду савладале Бугарску са 35:17 и тако направиле одличну увертиру пред меч одлуке. У првом сусрету са Турском резултат је био нерешен 29:29.

 Пивот Србије Катарина Бојичић истакла је да је задовољна игром у Бугарској и очекује још интензивнији меч против Турске.

- Ова утакмица је једнако битна за обе селекције и зато не сме да буде опуштања. Очекујем борбу, тимску игру и на крају победу. Нисмо имале много времена за припрему, али смо одлучне да остваримо позитиван резултат и да се пласирамо на Европско првенство - поручила је Бојичић.

Једна од играчица која ће у наредним годинама биће ослонац репрезентације је Јована Јововић је рекла да очекује крцату дворану и радовање са навијачима.

- На нама је да на терену покажемо у каквој смо форми. Успеле смо да се одморимо против Бугарске а и одиграле смо сјајно. Као што је селектор истакао, сјајно је што смо све здраве и спремне за беспоштедну борбу. Много ће зависити од старта меча и реализације у првом полувремену. За нас би био велики корак да се пласирамо на Европско првенство и надам се да ћемо и успети - закључила је Јововић.     

Сходно досадашњој пракси, рукометашице су искористиле слободно време да промовишу меч посетом рукометног клуба Јединство у Ечкој где су се дружиле са играчицама.

Одлучујући окршај наше репрезентације и Турске на програму је сутра од 18 сати у Кристалној дворани у Зрењанину.

В. Гвозденовић

Група 6

Сутра

Србија – Турска (18)

Црна Гора – Бугарска (18)

1. Црна Гора 5             5             0             0             160:126             10

2, Србија         5             2             1             2             159:119             5

3. Турска         5             2             1             2             148:135             5

4. Бугарска    5             0             0             5             90:177                0

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести