РУКОМЕТАШИ ВОШЕ И ПОРЕД ПОРАЗА ОСТАЛИ У ИГРИ ЗА ТОП 12 ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Свим силама против Кадетена

Рукометаши Војводине очекивано су поражени у дуелу са Флензбругом у Немачкој са 30:42 (16:20) у трећем мечу Топ 16 фазе Лиге Европе. Иако су Новосађани играли храбро и у првом полувремену одржавали прикључак, било је јасно да ће се поновити сценарио из Новог Сада у ком су се Немци разгоропадили у другом делу и уписали убедљив тријумф којим су обезбедили пласман међу осам најбољих екипа Лиге Европе.
ЕХФ/Ингрид Андерсон-Јенсен
Фото: ЕХФ/Ингрид Андерсон-Јенсен

Ипак, ово не значи крај за Вошу. У другом мечу треће групе, Силкеборг је у узбудљивој завршници славио против Кадетена 34:33 и тако осигурао друго место у групи. Овим сплетом околности за треће место које води међу Топ 12 бориће се Војводина и Кадетен у директном окршају у Новом Саду. Меч се игра 5. марта у 20.45 сати, а очекује се да СЦ Слана бара поново буде крцата. Чети Бориса Ројевића биће потребна победа са четири или више голова разлике.

Стратег црвено-белих Борис Ројевић рекао је да је задовољан издањем екипе, поготово у првих 30 минута.

– Дошли смо на окршај са европским великаном без шест играча и пружили смо солидну партију ако се то узме  обзир. Момци су се лавовски борили и приморали су Флензбург да игра пуном снагом и док смо могли физички да им парирамо били смо у малом заостатку. У наставку је дошло до умора и једносатно више од овога нисмо могли. Сада се окрећемо одлучујућем мечу против Кадетена и надам се да ћемо победити са потребном разликом и проћи даље - поручио је Ројевић.

Пивот Војводине и репрезентативац Србије Лука Роган истакао је да је уживао у атмосфери у Фленз арени. 

- Дуел са Флензбургом је био прави рукометни спектакл и заиста сам одушевљен амбијентом и односом навијача према нашем спорту. Овај град живи за рукомет и добро га разуме. Знали смо да ћемо тешко уписати бодове пошто је Флензбург у овом тренутку квалитетнији тим од нас, али опет треба да нас охрабри то што смо без неколико важних играча успели да дамо 30 голова. Оно што је сад важно је да најпре савладамо Пролетер, а потом се спремимо за меч одлуке са Кадетеном у ком сигурно имамо шансу да славимо и остваримо историјски пласман међу 12 најбољих тимова другог по квалитету европског такмичења - закључио је Роган. 

В. Гвозденовић

ГЛАВ­НА РУН­ДА

Гру­па 3

Флен­збург – Вој­во­ди­на 42:20

Ка­де­тен – Сил­ке­борг 33:34

1. Флен­збург               5             4             0             1             186:141             8

2. Сил­ке­борг               5             3             0             2             152:152             6

3. Ка­де­тен      5             2             0             3             147:164             4

4. Вој­во­ди­на 5             1             0             4             131:159             2

Гру­па 1

За­бр­зје – Нант 22:31

Бург­дорф – Рај Не­кар Ле­вен 24:32

Гру­па 2

Скјерн – Са­ве­хоф 33:34

Нек­се – Го­ре­ње 34:27

Гру­па 4            

Кон­стан­та – Ди­на­мо 25:33

Спор­тинг – Фук­се 32:28

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести