РУКОМЕТАШИ СРБИЈЕ ОКУПИЛИ СЕ У СТАРОЈ ПАЗОВИ Орлови спремни за Шпанију

Мушка сениорска репрезентација Србије окупила се у Спортском центру ФСС у Старој Пазови поводом двомеча са Шпанијом у баражу за Светско првенство.
а
Фото: РСС

Изабраници Бориса Ројевића ће у недељу отпутовати у Порто, а први меч одиграће у среду од 21 сат у Лалин Арени. Реванш је заказан за недељу 12. мај од 17 часова у новосадском  Спенсу.

Узданица Србије на линији, Драган Пешмалбек, допутовао је из Мађарске спреман да са својим саиграчима из репрезентације храбро изађе на црту реномираном противнику.

- Увек је велики изазов играти са једном од најбољих екипа на свету, биће добро за нас да после одличне провере у марту у Пољској одемо и корак даље. Иако је Шпанија апсолутни фаворит, јако су квалитетна екипа, мислим да и ми имамо шансу да уз борбу, храброст и мало среће прођемо даље. Стручни штаб је направио план и на нама играчима је да покушамо да тај план спроведемо у дело. Такође, Шпанија ће бити под великим притиском, с обзиром на изузетно лош резултат на Европском првенству и то треба да искористимо. Идемо у Шпанију да покушамо да одиграмо што боље и да се у другом мечу пред нашом публиком покажемо у најбољем светлу - рекао је пивотмен српског тима.

Расположен је у базу српске репрезентације стигао и Лазар Кукић. 29-годишњи средњи бек изборио је пласман на Финал Фоур ЕХФ Лиге Европе са својим клубом Динамом из Букурешта, а након што је мартовску акцију пропустио због ситне повреде, сада је поново на располагању селектору Ројевићу.

- Очекује нас једна изванредна екипа, има и неколико повратника у њихов састав, ради се о искусним играчима и сигурно да нас очекују две тешке утакмице. Од њих су увек велика очекивања и притисак ће бити на њиховој страни, а ми ћемо као и увек уз добар амбијент и атмосферу међу нама покушати да што боље спремимо утакмицу и даћемо последњи атом снаге да најпре остваримо добар резултат у Шпанији а потом и да у Новом Саду пред пуним трибинама донесемо радост нашим навијачима, да срушимо велике Шпанце. Иако смо се и пре окупљања сусрели са проблемима са повредама, надам се да ће момци који су дошли бити максимално спремни и да ћемо заједно одрадити добрих неколико заједничких тренинга. Једва чекамо да изађемо на терен, да се боримо и да Боже здравља направимо добар резултат који ће нам бити ветар у леђа за нови циклус и искорак наше репрезентације ка бољим резултатима на великим такмичењима - закључио је српски рукометаш.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести