РУКОМЕТАШИ ПРОЛЕТЕРА ПРЕД НАСТАВАК СУПЕРЛИГЕ Станић: Заслужујемо опстанак!

Рукометни клуб Пролетер имао је несупешан први део сезоне у Суперлиги Србије. Зрењанинци су били свесни да се неће борити за врх, али нису очекивали ни да се нађу на дну табеле.
Приватна архива
Фото: Приватна архива

Ближи се наставак првенствене трке, екипа је у међувремену претрпела много промена, а нов је и тренер, пошто је Горјана Спахића заменио Миљан Станић. Пред њим и екипом је тежак задатак: да Зрењанинце задрже у српској елити.

- Свестан сам који су нам циљеви и управо сам због њих и дошао. Имао сам претходно успешну епизоду у Маглају, али је клуб у финансијским проблемима, па сам прихватио нов изазов. Зрењанин је некада важио за рукометни град и жеља нам је да то поново буде. Најпре морамо да останемо у Суперлиги и не бих ни био овде да не верујем да можемо у науму да успемо. Екипа је млада, нема потребан квалитет, али вредно радимо већ месец дана и надамо се најбољем исходу - рекао је за „Дневник" Миљан Станић.

Стратег Зрењанинаца је истакао да екипа мора да се појача уколико жели да буде конкурентна.

- Довели смо неколико играча попут пивота Николе Секулића и левог бека Николе Лазића, али евидентно је да ће нашој младој екипи бити потребно још неколико искусних, проверених играча, који могу да праве разлику. Конкуренција је јака и лига има квалитет. Нисмо у позицији да калкулишемо, па морамо да идемо на победе против.

Рукометаши Пролетера ће у првом мечу друге полусезоне дочекати каћки Југовић, који је срединмом првог дела променио тренера и од тада бележи солидне резултате и благи је фаворит у окршају са Зрењанинцима. Меч се игра 10. фебруара, од 18 часова, у  „Кристалној дворани".

- Каћани имају добар тим и солидан скор. Ипак, ово нам је прилика да применимо оно што смо радили на припремама. пробаћемо да их изненадимо и савладамо, али свакако да нам је фокус на мечевима с Убом, Обилићем и Врањем. То су екипе које су у сличној позицији као и ми, али имају бодовну предност коју ћемо, надам се, успети да анулирамо – закључио је шеф струке Банаћана.

Пролетер је одиграо три контролне утакмице и уписао победу против Кикинде 32:28, реми са Спартаком 30:30 и пораз од румунске Политехнике 24:31.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести