РУКОМЕТАШИ АУСТРИЈЕ НАСТАВЉАЈУ СА ИЗНЕНАЂЕЊИМА НА ЕП: Карабатић пише историју

(Од нашег специјалног извештача)
1
Фото: Никола Карабатић игра своје последње Европско првенство, фото: ЕХФ

КЕЛН: У несуђеној нашој групи у главној фази такмичења на Европском првентву у Немачкој, већ на почетку такмичења у новоформираној групи један донела је много узбуђења. Рукометаши Аустрије задужени су за прво. Наставили су да бриљирају. Након што су остали непоражени у групи са фаворизованом Хрватском и Шпанијом, те сензационално "избацили" Шпанце са турнира, Аустријанци су савладали Мађарску са 30:29. Било је драматично у Келну, играло се у резултатском егалу, а Аустрија још једном показала да се сналази у трилер завршницима.

– Како смо кренули првенство, тако смо наставили и у Келну. Било је неких проблема са умором и повредама, али момци су невероватни, игра се без притиска, ми се и сами чудимо како то иде тако – рекао је новопечени репрезентативац Аустрије Мокринчанин Немања Белош, који је носио дрес Југовића из Каћа. На питање докле може Аустрија, он је одговорио: – До финала!

У европском класику, Француска је савладала Хрватску 34:32 у неизвесној и врхунској утакмици. Французи су били фаворити пре меча, али Хрвати су успели одлично да се држе против њих, не и да их изненаде. Један од најбољих рукометаша света, Никола Карабатић, који и даље игра на одличном нивоу постигао пет голова за "триколоре" и постао најбољи стрелац у историји шампионата Европе. Леви бек је успео да обори рекорд Сигурдсона и постане најбољи стрелац у историји континенталних сусрета са 289 голова, док је бивши репрезентативац Исланда постигао један мање.

Рукометаши Немачке савладали су Исланд 26:24, али њихова предност није прелазила два поготка разлике.Ушло се у неизвесну завршницу у којој је пресудио сјајни голман "панцера" Волф (12 одбрана). Он је зауставио покушаје Исланђана и сачувао победу својој селекцији.

Јово Галић

EUR/RSD 117.1197
Најновије вести