НОВОСАЂАНИН ДАНЕ МЕСЕЛЏИЈА У ЗРЕЊАНИНУ Суперталенат Пролетера узданица српског рукомета

Најмлађи првотимац у редовима Рукометног клуба Пролетер из Зрењанина је Новосађанин Дане Меселџија, изданак школе Војводине, који ће наредног месеца прославити пунолетство. Момак који игра на позицији десног крила придружио се зрењанинској екипи у августу прошле године и на њега у клубу озбиљно рачунају у будућности.
Ж. Балабан
Фото: Ж. Балабан

Рођен је 2006. у Новом Саду, а овим спортом бави се од своје осме године. Прве рукометне кораке направио је у РК Растимо, одакле је прешао у Војводину. Пре две године се опробао и у иностранству, у Печују, а по повратку у Србију задужио је дрес Динама из Панчева. Од ове сезоне је у Пролетеру, где је и дебитовао за сениорску екипу.

 – Са Динамом нисам имао потписан уговор, а запазили су ме људи из Пролетера, па су контактирали мог оца. С обзиром на то да ми се свидео начин рада у Зрењанину, одлучио сам да дођем. И нисам се покајао, одлично ми је овде – каже за „Дневник“ Дане Меселџија.

Први део актуелне сезоне није био у знаку Пролетера, па су зрењанински рукометаши на зимску паузу отишли као последњи на табели.

– Доста играча је дошло и отишло у том периоду и једноставно нисмо имали времена да се уиграмо. Била је и помало лоша атмосфера у екипи, што је све психички утицало на нас. Међутим, од краја полусезоне, како су се промениле неке ствари и како је дошао нови тренер, све је кренуло узбрдо. Стигли су и нови играчи који су се брзо прилагодили и подигли атмосферу, што се види и на терену – напомиње Меселџија и додаје да му се допада начин рада новог тренера Миљана Станића који, како каже, подједнаку пажњу обраћа и на млађе чланове екипе.

У наставку првенства, Пролетер је тријумфовао у обе утакмице, против Југовића (31:30) и Врања (35:32).

– Много смо бољи сада и лично ми се свиђа начин игре који практикујемо на терену. У обе утакмице смо играли баш као тим, ишли смо на победу, и то се и видело. У суботу дочекујемо Обилић и очекујем нови тријумф. Ојачали смо, верујем у победу – поручује Дане Меселџија, који је недавно са јуниорском репрезентацијом Србије био у тренажном центру, у оквиру припрема за предстојеће Европско првенство.

Текст  и фото: Ж. Балабан

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести