ЕКСКЛУЗИВНО: РУКОМЕТНИ КЛУБ ВОЈВОДИНА РЕШИО ПИТАЊЕ ДЕСНОГ БЕКА: Николић поново у Воши

Дилеме више нема, Рукометни клуб Војводина решио је горући проблем у саставу екипе.
1
Фото: Јовица Николић враћа се у Војводин дрес, фото: Аркус лига

После повреде репрезентативца Милана Милића, српски шампион на позицију десног бека довео је свог некадашњег члана, Јовицу Николића, такође једног од "орлова", који је од јула 2022. године био члан Бундеслигаша Вецлара.

Десни бек и највећа нада Србије на тој дефицитарној позицији од априла прошле године је био ван терена када се у дресу немачког Вецлара повредио на мечу Бундеслиге, против Гепингена. Он је незгодно наскочио на десну ногу при одбрани напада и повредио колено.

Више од 10 месеци трајао је опоравак од операције хрскавице колена и менискуса, а добра вест је да ће се Николић од следеће седмице придружити свом некадашњем клубу.

Нема сумње да ће Николић много значити Војводини, поготово у Лиги Европе и одбрани свих домаћих трофеја, као и „орловима“ за мајски бараж са селекцијом Шпаније, где ће кормило српског националног тима преузети Вошин тренер Борис Ројевић.

Већ неколико година уназад Јовица Николић важи за највећи спортски таленат на позицији десног бека. Квалитет доказује у Војводини, међутим од наредне сезоне, репрезентативац Србије имаће прилику да се надмеће са најбољим рукометашима на свету у најквалитетнијој лиги, немачкој Бундеслиги. Николић се обавезао на верност Вецлару.

Николић се обавезао на двогодишњу сарадњу са чланом Бундеслиге. Он је поникао у каћком Југовићу, потом је прешао у Војводину, где је био доминантан, додуше, у оквиру домаће и регионалне СЕХА лиге, у којој је проглашен за најбољег младог играча, а познат је и као најмлађи рукометаш који је дошао до 100 голова у регионалном такмичењу (са 18 година).

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести