(ФОТО) ЗРЕЊАНИНКА НА КРОВУ ЕВРОПЕ: Веслачица Јована Арсић освојила злато на Европском првенству у Сегедину

Највећи успех у досадашњој каријери веслачица Јована Арсић (31) остварила је освојивши титулу првакиње Европе на шампионату у Сегедину.
с
Фото: Ивана Влаховић

Зрењанинка је у скифу, у доминантном стилу у финалу дошла до злата, друге медаље на првенствима Старог континента пошто је прошле године узела бронзу на Бледу, која јој је била прво одличје на великим такмичењима.

После тог трећег места Арсићева је неколико пута у разговору за „Дневник” говорила да још увек није приказала максимум и да још има места за напредак.

То је и доказала у Сегедину где је одслушала химну „Боже, правде”, чиме је направила феноменалну увертиру за највећи циљ ове сезоне, Олимпијске игре у Паризу, које ће јој бити друге у каријери после Токија 2021.

Јована, која је и донела прву медаљу са светских купова српском женском веслању (бронза у Загребу 2021) је финалну трку у Сегедину одвеслала одлично. Од почетка је, у првој стази, била у вођству. На 500 м је у односу на другопласирану Немицу била петнаестак метара у предности, да би на 1000 м већ имала велика 43 м разлике. Уз тренера, нашег најтрофејнијег веслача Николе Столића, који ју је пратио на бициклу током финала, Јована није попуштала ни секунд и до краја је држала лидерску позицију.

На циљ је стигла за 8:23,42 минута. Вицешампионка је постала Немица Александра Фостер 8:28,16 , а бронза је припала Чехињи Алиси Прокесовој 8:34,97.

Фото: Ивана Влаховић


Пименов у Паризу

Николај Пименов, Рус који од прошле сезоне весла за српску репрезентацију, пласирао се на Олимпијске игре у Паризу. Он је у европским квалификацијама у Сегедину победио у финалној трци (7:13,07) у којој је све време водио.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести