ЖЕТВА МЕДАЉА: Војвођански клубови успешни на почетку веслачке сезоне у Србији

Веслачка сезона у нашој земљи почела је првом регатом Купа Србије у Београду, а клубови из Војводине имали су запажен успех.
с
Фото: ВК Бегеј

Чланови новосадског Данубиуса су у сениорској конкуренцији узели три медаље – сребро Ратко Бундало и Немања Кесић у двојцу, који су и у четверцу са Растком Ратајцем и Ноом Аврамовићем, такође били други, док је Ратајац био бронзани у скифу.

Јуниорски четверац скул (Алекса Чучковић, Марко Мишковић, Милош Плесничар и Вук Ивић) окитио се бронзом, а кадетски дубл Реља Цветковић – Игор Елијаш сребром.

Бегеју из Зрењанина припала су четири одличја. Јуниори Илија Ћопић, Вук Божић, Лука Грујић и Огњен Костин били су најбољи четверац скул, кадети Јован Ђукић и Вукашин Лужаић сребрни, односно бронзани у скифу, док је пионирски дубл Сара Ђуркић – Ива Кикинђанин освојио сребро.

Панчевачки Тамиш се кући вратио са четири бронзе, које су узели сениорски дубл скул Милош Бадрљица – Петар Перић, јуниорка Емилија Јелесијевић у скифу, кадети у четверцу скул (Игор Игњатов, Видак Кужић, Вања Игњатов, Огњен Јовић) и кадеткиња Николина Герстнер у скифу, док су ветеранима у скифу припала три злата – Милан Пузић, Јован Опачић и Бошко Бјелајац, који је био најбољи и у комбинацији са Милошем Кузманом из Црвене звезде у дубл скулу.

Фото: ВК Тамиш

ВК Чуруг је имао успеха пошто је освојио три злата. Победи су се радовале пионирке Теодора Аничић у скифу и Ива Туцаков и Ана Броћета у дублу, као и ветеранка Мирјана Чупић. Суботички Палић обрадовале су јуниорка Теодора Благојевић освојивши сребро у скифу, која је била и део другопласираног четверца уз Ану Богосављев, Богларку Корхец и Лауру Малатински.

Фото: ВК Чуруг

К. Б.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести