ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ НАГРАДИЛА ОСВАЈАЧЕ МЕДАЉА НА ЕП У БЕОГРАДУ:  Исписана нова историја бокса у Србији

Историја је исписана, племенита вештина у Србији отворила је ново поглавље.
1
Фото: Боксери на пријему у Влади Србије, фото: БСС

Боксерке и боксери репрезентације Србије су на Првенству Европе за сениорке и сениоре одржаном у Београду освојили укупно 20 медаља и тиме поставили темље за нову и лепшу будућност. Рекордан број медаља српских репрезентативаца на шампионату “Старог континента” награђен је новчаним наградама од Владе Републике Србије у износу од 20.000 евра за златну, 15.000 за сребрну и 10.000 евра за бронзану медаљу.

Женска бокс селекција Србије на Првенству Европе за сениорке и сениоре 2024. освојила је 11 медаља, од тога три злата (Сара Ћирковић 54 кг, Наталија Шадрина 60 кг, Кристина Кулухова 63 кг), једно сребро Кристина Нађ Варга 48 кг и седам бронзи (Нина Радовановић 50 кг, Драгана Јовановић 52 кг, Анђела Бранковић 57 кг, Милена Матовић 66 кг, Николина Гајић 75 кг, Елма Хајровић 81 кг, Сара Миљковић +81 кг.

Мушки бокс тим Србије на ЕП у Београду освојио је девет медаља, од тога једну златну Јован Николић 71 кг, два сребра Раско Симић 80 кг и Душан Велетић +92 кг и шест бронзи: Раде Јоксимовић 48 кг, Омер Аметовић 51 кг, Вахид Абасов 67 кг, Алмир Мемић 75 кг, Вељко Ражнатовић 86 кг, Садам Магомедов 92кг. А награђени су и сви тренери.

- Огромно хвала нашем председнику и пријатељу Вучићу за сву подршку, коју нам је пружао свих ових година и веровао у бокс када нико није, а посебно му хвала за награде боксерима и тренерима које смо добили у рекордном року. У зноју и крви стигли су боксери и боксерке до медаља, којима се поноси Србија, сада су награђени и тиме су добили додатну мотивацију да наставе путем којим су кренули - рекао је селектор Србије Милан Пиперски.

Он је истакао да су пред репрезентацијом Србије нови такмичарски изазови.

- Лествица је подигнута високо и од сада ће се на свако такмичење гледати другим очима, очекивања и амбиције ће бити на максимуму, али ни рад који је и до сада био велики и квалитетан неће изостати. Велика захвалност припада и министру Зорану Гајићу и Министарству спорта, председнику Олимпијског комитета Србије Божидару Маљковићу и председнику Привременог органа града Београда Александру Шапићу, као и свим људима који су дали свој допринос да се српски бокс сада у свету вреднује високим оценама. Званично смо друга нација Европе по успеху и идемо даље, на реду су Олимпијске игре у Паризу, али и шампионати Европе за млађе категорије, првенства света. Идемо даље у освајање и по нове радости - додао је Пиперски.

С. Р.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести