СВЕТСКИ КУП У БАКУУ: Српкиње кроз елиминације до квалификација

Три српске репрезентативке су кроз елиминације прошле у квалификације првог од два такмичења у гађању малокалибарском пушком из тростава на Светском купу у Бакуу.
1
Фото: Андреа Арсовић, фото: ССС

Андреа Арсовић је у другој групи елиминација погодила 574 круга и заузела 19. место. Претходно су, у првој групи гађале Теодора Вукојевић, заузевши 18. место са 573, и Сања Вукашиновић, која је забележила 569 кругова, што јој је донело 23. место.

За такмичење је било пријављено 76 такмичарки, а од којих је 60 стекло право учешћа у квалификацијама, које ће бити одржане у среду.

Сутра су на програму и квалификације у првом такмичењу у троставу за мушкарце, у којима учествује и наш Милутин Стефановић. У овој дисциплини није било елиминација, јер је пријављено мање од 70 стрелаца (њих 67).

Пре три дана Зорана Аруновић је заузела  осмо место у финалу такмичења ваздушним пиштољем на Светском купу у Бакуу.

Аруновићева, освајач 33 медаље на сезонским и финалним турнирима Светског купа, је на почетку финала била у “златној средини”, на четвртом или петом месту. Али, после 12. хица пала је на осму позицију и завршила такмичење. Врло мало јој је недостајало да остане у финалу. Само 0,2 круга је заостајала за у том тренутку седмопласираном, Корејком Ђин Јанг, која се спасила испадања, а касније освојила пето место.

Убедљиво је тријумфовала Францускиња Камил Једрзејевски, са вредних 243,0 круга.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести