Столићу фото-финиш у Ердевику на почетку Купа Србије у друмском бициклизму

Михајло Столић из сомборског Лотус тима и Теодора Савић Поповић (Вело, Нови Сад) победници су сениорских трка на почетку сезоне у Купу Србије у друмском бициклизму одржаном на језеру Брује код Ердевика.
с
Фото: БК Лотус тим

Столић је после 85,5 км (35 кругова око језера) у фото–финишу савладао Дејана Цогољевића из чачанског Борца. Сомборац је штоперицу зауставио на један сат, 59 минута и 50 секунди, као и Цогољевић, али су нијансе одлучиле првопласираног.

Јован Дивнић (Лотус тим) је дошао до првих бодова у националном купу заузевши треће место (2:01:01).

У женској конкуренцији је, такође, био фото–финиш, али са три девојке у игри. Теодора Савић Поповић је стазу од 46 км (20 кругова) завршила за 1:21:20, а у истом времену дошле су и Бојана Јовановић (Шид) која је освојила сребро и трећепласирана Катарина Маринац (Елите, Нови Сад).

Прва јуниорка је била Ива Шкрбић (Једнота, Шид), а њене клупске колеге Душан Стојадиновић други млађи кадет, Теодора Грујичић најбоља полетарка (до 13 година), а Кристијан Грозданић други почетник (9). Представници породице Тарјан и клуба Елите из Новог Сада били су успешни, па је полетарац Атила заузео трећу позицију, а Река, млађа полетарка (11) другу, а Рита у конкуренцији почетница (9) прву.

Код ветерана у категорији 30+ година победио је Марко Томић (Елите), други је био Никола Михаљчић (Апатин), Слободан Радовановић (Једнота)  је био најбржи у 50+, уз другопласираног Стевицу Нишић (Апатин) и трећег Миклоша Керешија (Спартак, Суботица). Међу најискуснијим такмичарима (60+) први је трку завршио Зоран Новаковић (Агресив, Рума) а други Милан Мечанин (Елите).

Поред домаћих бициклиста учествовали су и гости из БиХ, Хрватске, Бугарске и Мађарске. Трку су организовали БК Једнота из Шида и Бициклистички савез Србије.

К. Б.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести