РЕВАНШ ЧЕТВРТФИНАЛА ПЛЕЈ–ОФА: Стонотенисерке Новог Сада гостују Сенти (17)

Стонотенисерке Новог Сада убедљиво су стартовале у плеј-оф серији Суперлиге Србије у којој бране титулу.
с
Фото: СТК Нови Сад

Савладале су најтрофејнији српски женски стонотениски тим, Сенту, са 4:0 у првом мечу четвртфинала одиграног на Спенсу. Реванш је у среду од 17 сати у Сенти.

- Сенћанке су дошле у подмлађеном саставу, нису могле да рачунају на најбољу играчицу Свитач из Мађарске. Упркос томе задовољан сам што су моје девојке приступиле максимално озбиљно. Пружио сам шансу свим играчицама јер је дуга плеј-оф серија. Требаће нам свежина, а то са собом носи концетрацију. Идемо у Сенту да потврдимо ову победу и да обезбедимо пласман у полуфинале – рекао је тренер Новосађанки Слободан Стојанов.

Нови Сад би могао да се у полуфиналу састане са прошлогодишњим финалистом екипом "Јосип Колумбо" из Ниша, која је славила са 4:1 у првом мечу четвртфинала над новосадском Панонијом, али је чека најпре реванш у новосадском Спенсу.

С друге стране жреба, фаворит за завршницу јесте ТСЦ из Бачке Тополе, који је био убедљив против Чоке са 4:0. Биће занимљив дуел ако у полуфинале прође Обилић из Новог Кнежевца, који је са 4:1 славио над Униреом из Уздина.


Низ од 92 победе

Новосађанке имају нестваран низ од 92 узастопне победе. Немају пораз од јануара 2021. године. Још увек недосегнут низ непобедивости држи загребачки Вијесник у периоду 1971 - 1975. у легендарном саставу Шурбек, Чордаш, Стипанчић и Вукушић, али рачунајући и међународна такмичења, две титуле европског првака.


Ј. Г.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести