ПРЕД БИЦИКЛИСТИЧКУ ТРКУ "БЕОГРАД-БАЊАЛУКА" Шапић и Куваља: Србија и Српска заједно

Бициклистичка трка „Београд-Бањалука” симбол је истих људи са обе стране Дрине, заједничка је порука председника Привременог органа града Београда Александра Шапића и директора трке Владимира Куваље, који се данас састао у Београду и договорио наставак успешне сарадње.
1
Фото: Неда Раковић

Овогодишња трка окупља 175 бициклиста из 40 земаља света, а као и претходних 17 пута брише границу на Павловићевом мосту на неколико минута, пошто караван без заустављања прелази из Србије у Републику Српску.

– Трка већ годинама окупља бициклисте са четири континента и има веома значајну симболику за српски народ са обе стране Дрине. Иако живимо у различитим државама, ми смо исти народ и треба да се подржавамо и уједињујемо на сваки могући начин, а овакви догађаји су јединствена прилика за тако нешто. Сарадња Републике Српске и Србије је од виталног значаја за опстанак српског народа - рекао је Шапић.

Трка ове године слави пунолетство, а води се под слоганом "Србија и Српска заједно", подвукао је Куваља.

- Веома сам задовољан што имамо јаког партнера у Александру Шапићу, лидеру који заједно са председником Србије Александром Вучићем гради снажну националну политику, а истовремено пружа подршку Србима са ове стране. Дрине, којом се поносимо. На Србију гледамо као на своју домовину, а Београд је наш највећи град. Од великог је значаја да имамо најбољу могућу, братску сарадњу, коју у пракси спроводе лидери Алесандар Вучић и Милорад Додик – рекао је Куваља.

Трка је на програму од 17. до 21. априла, а окупиће 25 професионалних екипа. Прва етапа возиће се у Обреновцу 17. априла, а дан касније старт је у Београду, док је циљ у Бијељини. Трећа етапа траје од Зворника до Власенице, а затим најтежа етапа од Вишеграда до Јахорине. Посљедњег дана трке, 21. априла, бициклисти ће возити од Добоја до Бањалуке.

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести