МИЛОВАН ВЕСНИЋ УОЧИ ТРКЕ У ШПАНИЈИ: Испред екипе је тежак викенд, нећемо се предати

Милован Веснић учествоваће наредног викенда на трци у Шпанији у оквиру шампионата Европе на брдским стазама (ФИА ЕХЦЦ), саопштено је из тима српског аутомобилисте.
1
Фото: Youtube Printscreen

Веснић је на отварању сезоне освојио друго место у Аустрији.

Најбољи европски тркачи наредног викенда возиће успон на легендарном Субида ал Фито.

"Бићу умерен ако кажем да ми је ова стаза једна од оних које ми нису превише драге. Уска, неравна и кривудава, више приличи рели брзинцу и никако не одговара мом 'аудију РС3 ЛМС'. Ако на све то додамо непредвидиве временске услове и могућу кишу, што даје додатну предност возилима са погоном на четири точка, јасно вам је да смо овде у подређеном положају", рекао је Веснић уочи трке у Шпанији.

"Испред мене и екипе је тежак викенд, али се дефинитивно нећемо предати. Мотив ми даје што је моја група три и даље најбројнија, а поред конкурената са којима сам се већ такмичио у Аустрији ту су и домаћини. Од њих морам да издвојим десетоструког шампиона Шпаније Хавијера Виља Гарсију. Овде ће возити 'форд фијесту' припремљену за рели и дефинитивно важи за првог фаворита", поручио је Веснић.

Програм обухвата три тренинг вожње у суботу као и три такмичарске у недељу. Збир две најбоље одредиће пласман возача на 52. брдској трци Субида ал Фито.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести