МАЈСКИ КАЈАКАШКИ КУП НОВОГ САДА: Лиману највише медаља, Милица Новаковић уручила награде најбржима у Меморијалној трци „Мирослав Томић Црни“

Кајак-кану клуб Лиман из Новог Сада наставио је традицију и 37. Мајски куп Новог Сада организовао у суботу на Шодрошу, с неопходним изменама.
с
Фото: ККК Лиман

Због изградње новог моста, измештен је старт и стаза је била дугачка 1.300 метара, а циљ је био на добро познатом месту, испред клуба. 

На делу су били такмичари из 18 клубова, у конкуренцији пионира, кадета, јуниора и сениора, као и мини-кајака, а одржане су и кану и трка на суп даскама. 

Највише медаља освојио је домаћин, укупно девет, од којих три злата, сребро и пет бронзи. За њима су били Таркет из Бачке Паланке (2-2-1) и Тисин цвет из Сенте (2-1-4). 

У екипном пласману најбољи је био ККК Зорка из Шапца. На другом месту нашао се Тисин цвет, трећу позицију осигурало је Братство из Кањиже, четвртоу Таркет из Бачке Паланке. Лиман је заузео пету позицију.  

Фото: К. Бугарски

Први пут је организована и Меморијална трка „Мирослав Томић Црни“ у част оснивача ККК Лиман и једног од носилаца развоја кајака у Србији последње четири деценије. Томић је преминуо ове године, а у овој трци такмичили су се кадети. Његови „лиманци” су му освајањем медаља одали почаст. Као што је могло и да се претпостави, победио је Марко Цвијановић, а његов млађи брат Лука заузео је треће место. Између узданица овог клуба нашао се Матеја Молнар (ККК Бечеј).

Да меморијална трка добије још једну посебну ноту, побринула се најбоља српска кајакашица Милица Новаковић, која је поникла управо у Лиману. У току припрема за највећу спортску смотру на свету, Олимпијске игре у Паризу, које ће јој бити треће у каријери, Новаковићева је увеличала Мајски куп и освајачима прва три места у овој трци уручила медаље. 

Фото: К. Бугарски

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести