КВАРТАРАРО ОСТАЈЕ У ЈАМАХИ!

Француски мотоциклиста Фабио Квартараро продужио је уговор са Јамахом до краја 2026. године, потврдио је јапански тим.
1
Фото: Printscreen/Sport klub

У редовима Јамахе су останак шампиона из 2021. године још раније окарактерисали као приоритет у наредом периоду, посебно јер су се за њега интересовали и други тимови.

Квартарарова одлука да остане у редовима плавог тима заснива се на чињеници да у јапанској компанији и те како раде на томе да се врате на победнички пут са којег су скренули после освајања титуле пре две и по године.

Француз је у редове Јамахе стигао 2021. године, пошто је две сезоне провео у Петронасу, а од тада је уписао осам победа и укупно 21 подијум. Претходно је имао три победе и 10 победничких постоља у малезијском тиму.

“Пресрећан сам што могу да објавим да ћу наставити своју авантуру у плавом. Прошле зиме ми је Јамаха доказала да имају нови приступ и агресивни став. Моје самопоуздање је велико, вратићемо се на врх заједно. Пре шест година су ми дали шансу да уђем у краљевску класу и од тада смо постигли сјајне ствари заједно. И даље имамо дуг пут пред собом да бисмо се борили за победе поново. Вредно ћу радити и сигуран сам да ћемо заједно још једном остварити наш сан”, рекао је Квартараро.

Квартараро је, иначе, тек трећи возач који има решен уговор за после ове сезоне. Пре њега, Бред Биндер је продужио уговор са КТМ рејсингом, док Франческо Бањаја остаје веран Дукатију.

Овогодишњи Мото ГП шампионат наставља се Великом наградом Америка, од 12. до 14. априла.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести