ИГОР КО­ВА­ЧИЋ ОД­БРА­НИО ТИ­ТУ­ЛУ НА БАЧ­КА ОПЕ­НУ У КУ­ГЛА­ЊУ Да­ме од­и­гра­ле „у дрв­це”

Ре­пре­зен­та­ти­вац Ср­би­је у ку­гла­њу, свет­ски шам­пи­он из Срем­ске Ми­тро­ви­це Игор Ко­ва­чић, од­бра­нио је ти­ту­лу на тра­ди­ци­о­нал­ном ме­ђу­на­род­ном так­ми­че­њу Бач­ка опен, сед­мом по ре­ду.
КК Бачка
Фото: КК Бачка

На тур­ни­ру у Спен­со­вој ку­гла­ни у Но­вом Са­ду Ко­ва­чић је пред­во­дио еки­пу не­мач­ког шам­пи­о­на Рот ве­иб, чи­је бо­је успе­шно бра­ни у на­ци­о­нал­ном шам­пи­о­на­ту те зе­мље и на ме­ђу­на­род­ним иза­зо­ви­ма. Ма­да је ње­гов учи­нак био ис­под реј­тин­га игра­ча свет­ске кла­се, што је при­хва­тљи­во с об­зи­ром на то да је так­ми­чар­ска се­зо­на за­вр­ше­на, ус­пео је да за че­ти­ри чу­ња бу­де ис­пред мла­ђа­ног Зре­ња­нин­ца Ву­ка Бо­шко­ва, след­бе­ни­ка на ку­гла­шким ста­за­ма у Ср­би­ји, али и у ре­пре­зен­та­тив­ним на­сту­пи­ма у пер­спек­ти­ви.

Част Ко­ва­чи­ћу и оста­лим уче­сни­ци­ма у му­шкој кон­ку­рен­ци­ји, ко­ји су уче­шћем на тур­ни­ру по­твр­ди­ли ви­со­ку кла­су и ме­ђу­на­род­ни углед Бач­ке опе­на 2024. До­га­ђај за не­за­бо­рав, ме­ђу­тим, збио се у фи­на­лу так­ми­че­ња да­ма, где је ти­ту­лу бра­ни­ла Ди­ја­на Кор­ма­њош, ре­пре­зен­та­тив­ка из шам­пи­он­ске Али­мен­ти­не еки­пе. Од­лич­но је по­че­ла, али је по­сле про­ме­не ста­за ру­ку уми­ри­ла ње­на клуп­ска дру­га­ри­ца, јед­на од нај­бо­љих срп­ских ку­гла­ши­ца ика­да Ја­сми­на Ра­шко­вић. У дрв­це су ба­ца­ле до са­мог фи­ни­ша, ка­да је из дру­гог пла­на из­ро­ни­ла и тре­ћа чла­ни­ца на­ци­о­нал­ног ти­ма из ки­кинд­ске Ки­ке 0230 Љи­ља­на Френц. При­мат је ус­по­ста­ви­ла по­след­њим хи­цем и тек за је­дан по­ен пре­у­зе­ла ти­ту­лу од Кор­ма­њо­ше­ве, ко­ја је, опет за је­дан по­ен, има­ла бо­љи скор од Ра­шко­ви­ће­ве.

– Пре­срећ­на сам по­бе­дом, не на­ро­чи­то и ре­зул­та­том – про­ко­мен­та­ри­са­ла је ти­ту­лу Љи­ља­на Френц. – По­бе­да ми је уто­ли­ко дра­жа јер сам је по­сти­гла у кон­ку­рен­ци­ји за ре­спект. Искре­но, пла­ши­ла сам се, има­ла сам тре­му по­ред Ја­сми­не и Ди­ја­не. Про­шле го­ди­не би­ла сам тре­ћа ов­де, имам и ме­да­ље са др­жав­них пр­вен­ста­ва, али тро­феј на Бач­ка опе­ну ми је ме­ђу нај­дра­жим у ко­лек­ци­ји. За­хва­љу­јем ор­га­ни­за­то­ри­ма што су одр­жа­ли кон­ти­ну­и­тет и ква­ли­тет так­ми­че­ња за при­мер. 

Уз че­стит­ке осва­ја­чи­ма ме­да­ље, при­зна­ње за­слу­чу­ју и ор­га­ни­за­то­ри так­ми­че­ња, са ди­рек­то­ром Рај­ком Ра­ја­ком на че­лу, на бес­пре­кор­ној ор­га­ни­за­ци­ји и ви­со­ком так­ми­чар­ском реј­тин­гу тур­ни­ра.

Л. Бак­маз

Ре­зул­та­ти

Му­шкар­ци: 1. Игор Ко­ва­чић (Рот ве­иб, Не­мач­ка) 583 (378+205), 2. Вук Бо­шков ( Ба­нат) 579 (378+201), 3. Го­ран Осто­јић (Ц.зве­зда) 560 (368+192).

Же­не: 1. Љи­ља­на Френц (Ки­ка 0230) 546 (369+177), 2. Ди­ја­на Кор­ма­њош (Али­мен­та) 545 (350+195), 3. Ја­сми­на Ра­шко­вић (Али­мен­та) 544 (362+182).

Ре­кре­а­тив­ци: 1. Вла­дан Бар­бек (ЗИП) 559 (362+197), 2. Ср­ђан Ма­му­ла (ЗИП) 515 (349+166), 3. Зо­ран Бо­жа­нић (ЗИП) 510 (336+174). 

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести