АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ПОСЕТИО ИЗЛОЖБУ "Божидар Маљковић - веома француски живот"

Председник Републике Србије Александар Вучић посетио је данас изложбу "Божидар Маљковић - веома француски живот", коју је у својим просторијама организовао Француски институт у Србији и том приликом рекао да се гледајући изложбу присетио неких историјских тренутака у историји кошаркашког спорта, који су приказани кроз детаље његове изузетне каријере.
1
Фото: Инстаграм

"Искористио сам прилику да замолим Божу да прогнозира успех наше репрезентације у Паризу, а разменили смо мишљења и о најважнијим питањима у српском спорту", истакао је Вучић и додао да је Маљковић спортска легенда и један од највеćих европских кошаркашких тренера свих времена, објављено је на Инстаграм рпофилу "будуцностсрбијеав".

 



View this post on Instagram


A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Додао је да није могао а да не осети понос на спортско наслеђе наше нације, јер и Маљковићев огроман успех оличава дух наше издржљивости, одлучности и тимског рада и уједно сведочи о снази страсти и истрајности у постизању резултата које увек треба да дефинишу наш национални наступ на светским такмичењима.

Изложба посвећена славном тренеру и актуелном председнику Олимпијског комитета Србије Божидару Маљковићу, отворена је 16. марта и на њој су изложени његови дресови и трофеји, уз осврт на моменте који су обележили његов живот и тренерске дане.

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести