АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Партизан на путу оздрављења! Дуг 50 милиона евра

Председник Републике Србије Александар Вучић обратио се у петак после подне јавности на конференцији за медије.
s
Фото: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ/ bs

Спортских тема овлаш се овога пута дотакао председник и то говорећи о пројекту Еxпо 2027. И када се чиноло да спорт неће бити значајна ставка на овој конференцији, стигло је питање о Фудбалском клубу Партизан и лиценци за следећу европску сезону.

Питање новинарке ТВ Пинк Гордане Узелац било је да ли ће све бити у реду са лиценцом за Партизан и да ли ће „Партизан следеће сезоне моћи да игра Лигу Европе“? (Ми изгледа не знамо нешто што госпођа Узелац зна, прим.аут).

„Е што се фудбала тиче, данас се Синиша мучио цео дан… И главни педер у држави, то сам ја, се мучио цео дан, да би ови што нису главни педери због својих дугова и бахатог понашања могли да реше дугове које су направили и да би могли да играју фудбал.

Имам само једну позитивну вест за навијаче Партизана, иако је ужасно стање финансија у Партизану, није добро ни у Звезди, али је боље јер је Звезда имала веће приходе из еврпских такмичења и од продаје младих играча.

Једна добра вест то је да, осим тога што не знам да ли им је добра вест да ли ће да се игра Европа или не, али данас смо омогућили 3.2 милиона евра Партизану да би могли да шутирају лопту у Европи, али оно што је добро је да је управа потпуно отворила своје финансије и да наши стручњаци дођу и прегледају стварно стање и након много година колико сам их молио да нам то дозволе, да се нађе начин да се преживи шест месеци сада. Али сада могу да кажем да су на путу оздрављења. Од овог момента. Дуг је већи од 50 милиона. За Црвену звезду је мањи дуг, али је лакши пут оздрављења због већих прихода, али верујем да овај корак је први ка оздрављењу.

Хвала богу да су дозволили да се неко стручан позабави тиме. Ту је тренер Партизана у праву када каже да је заказала омладинска селекција, мора да се промени понашање, бизнис модел и срећан сам јер су сада људи спремни да им се помогне. И није важно понашање какво је било до сада. Ако се буду уредно и пажљиво понашали од данас, на добром су путу. Као што смо ми од 2014. године као држава показали да када решите да донесете тешке мере то је пут ка оздрављењу и да можемо то да урадимо. То је позитивна порука за њихове навијаче.

Није проблем у новцу, велика примања имају у ФСС, у стручном штабу, много већа него у 60 или 70 посто клубова, морамо да нађемо начин да мотивишемо репрезентацију“.

Пре тога се током свог говора, председник Србије дотакао планова за изградњу спортске инфраструктуре у оквиру планова за Еxпо 2027.

„Базен је почео да се прави. Биће 5.000 места на трибинама, ми желимо да будемо центар за водене спортове, и ватерполо и пливање и оно уметничко, синхроно пливање. И да покушамо да ФИНА, ако се тако зове, пребаци центар дешавања овде и да будемо конкурентни са Будимпештом за најбоље догађаје“, рекао је председник Србије Александар Вућић помињући у свом излагању Експо у оквиру кога је најављено прављење разних спортских ценатара.

Поменут је и Национални стадион који је вишегодишња тема, али и нови атлетски центар:

„Око 1. маја крећемо са изградњом Националног стадиона, биће један од три најлепша, и међу највећима, али свакако један од најлепших. Да можемо да се кандидујемо за Лиги Европе. Правићемо и атлетски центар, надамо се већ 2028. да ћемо добити Европско првенство на отвореном у атлетици“, закључио је Вучић ову тему.

(Спорт клуб)

EUR/RSD 117.1131
Најновије вести