Жарко Убипарип, МВП финала Купа Србије: Трећи пехар је близу

Упркос томе што су многи видели своју шансу за освајање трофеја ове сезоне, отписивајући Војводину која је знатно подмладила састав као једног од конкурената, Новосађани су показали да се ипак питају за све.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Одбојкаши из Српске Атине су узели Суперкуп, а потом су протеклог викенда освојили и Куп Србије вративши га у витрине после четири године. У финалу у Обреновцу славили су над Младим радником 3:1, а признање за најбољег играча припало је примачу црвено–белих Жарку Убипарипу.

– Цео тим је МВП – рекао је одмах Убипарип. – Најсрећнији сам био када смо победили у финалу, а прво индивидуално признање у Вошином дресу дошло је као шлаг на торти. Значи ми много јер су се на неки начин сав труд, рад и зној исплатили.

Након прошле, неуспешне сезоне у којој први пут после девет година Новосађани нису узели ниједан пехар, нови тренер првог тима Марко Наранчић, са прикљученим подмлатком из јуниорског погона, почео је да надокнађује пропуштено.

– Имамо два трофеја, за сада. Рекао сам да ако узмемо куп можемо и до титуле. Играли смо од почетка сезоне растерећено, управо због промене састава и стручног штаба и то нас је донекле и довело до пехара, а трећи је баш близу – истакао је Убипарип.

Војводина је свакако већ превазишла очекивања.

– На почетку сезоне зацртали смо циљ да напредујемо што више, а из утакмице у утакмицу смо расли и веровали да можемо бар до финала купа. Тако ће бити и у наставку, па верујем да ће нам ово бити ветар у леђа да се у првенству потрудимо да дођемо до финала плеј–офа и онда је све могуће – додао је Убипарип.

Иако су можда на почетку сезоне ривали имали другачији приступ Војводини, схватајући је као лакшег противника због младих дебитаната у првом тиму, како је време одмицало, а после освојеног купа сигурно, променили су став. 

– Сваке године сви једва чекају да играју против Воше и увек им је мотив на максимуму. Можда то ове сезоне није био случај на почетку, али касније су схватили да морају у Нови Сад да дођу 100 одсто спремни или неће победити – нагласио је Жарко Убипарип.


Тешко у војвођанском дербију

Прославили су Новосађани освајање купа, али су одмах наставили са радом јер их већ у петак очекује првенствени дуел у Суботици против Спартака.

– Тренер ће тражити да заборавимо оба трофеја и окренемо се Суперлиги. Очекује нас Суботица и верујем тешка утакмица јер смо се истрошили у финалу купа и нисмо имали пуно времена да се спремимо. Мени ће, као и другима и даље у мислима бити трофеј, али мораћемо да се концентришемо јер је увек тешко играти на овом гостовању – рекао је Жарко Убипарип.


К. Бугарски

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести