УПРКОС ПОРАЗУ У ЦЕВ КУПУ ОДБОЈКАШИ ВОЈВОДИНЕ ИМАЈУ АКТИВАН РЕЗУЛТАТ: У Новом Саду се иде на победу

Остаје жал што одбојкаши Војводине нису пети сет одиграли на нивоу два која су добили у првом колу ЦЕВ купа, па би се тада радовали победи над украјинским Житомиром.
с
Фото: ЦЕВ

Овако су доживели пораз на почетку европске приче, али имају прилику да у среду у реваншу, који се игра у Новом Саду изборе пласман у следећу рунду. Црвено-бели су два пута долазили до изједначења на гостовању, али су посустали у тај-брејку.

– Имамо активан резултат упркос поразу. У првом сету нисмо искористили шансе, али даћемо све од себе да у реваншу изборимо пролаз даље пред нашим навијачима – рекао је шеф стручног штаба Новосађана Марко Наранчић.

Његов подмлађени састав играо је са доста осцилација. Тражио је стратег Воше у кризним моментима и боље комбинације, па су шансу добили скоро сви играчи.

– За очекивати је било да имамо успоне и падове. У неким тренуцима смо губили поене у серијама, али сигуран сам да ћемо како време буде одмицало играти сигурније – поручио је Наранчић.

Иако је Житомир био домаћин, због рата у Украјини дочекао је Новосађане у пољском граду Жешову. У готово празној хали, са само 150 навијача на трибинама, црвено-бели су успели да се боре у пет сетова. У реваншу их сигурно очекује боља атмосфера у малој сали Спенса.

– Види се да је Житомир искусна екипа, иако му је ово прва званична утакмица у сезони. Криво ми је што први сет у ком се играо егал нисмо преломили у нашу корист. Било је пуно осцилација, резултат то говори. Један сет одиграмо како треба, други паднемо. Штета је што нисмо победили, али имамо добар резултат. Игра се даље, имамо предност домаћег терена у реваншу и идемо на победу наравно – нагласио је примач сервиса Војводине Лазар Бајандић.

К. Б.

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести