РЕАКЦИЈЕ ИЗ ВОШЕ ПОСЛЕ ОСВАЈАЊА КУПА: Велико срце играча, наставити у истом ритму у плеј–офу

У сезони у којој је главни циљ Одбојкашког клуба Војводина да подмлађени састав напредује и развија се, већ су премашена очекивања освајањем два од три домаћа трофеја.
odbojka
Фото: Филип Бакић

Пехар Купа Србије враћен је у Нови Сад после четири године и ударена је 16. рецка у овом такмичењу у ком су црвено–бели већ били рекордери, јер је иза њих Звезда са 14 трофеја.

Победом над Младим радником у финалу у Обреновцу (3:1) екипа тренера Марка Наранчића, који је ове сезоне преузео први тим Воше, радовала се новом успеху. Многи нису придавали велики значај освајању Суперкупа на почетку сезоне када су Новосађани тријумфовали над Партизаном, узвеши му први од три трофеја који брани.

Била је у питању једна утакмица, док се тимови још нису уиграли, али како је сезона одмицала састав из Српске Атине је, уз очекиване осцилације, пружао је одличне партије у првенству и националном купу.

– Моји играчи су још једном показали да имају велико срце и да могу да играју тешке утакмице. Ми смо овим трофејом превазишли планове, тако да се надам да ће нам ово дати још више самопоуздања да у завршници првенства покажемо најбоље издање. Ја играчима, међутим, нећу наметати притисак, само нека играју па како завршимо плеј–оф – рекао је после освајања купа шеф стручног штаба Новосађана Марко Наранчић.

Фото: Филип Бакић

Дан после успеха стратег игре Новосађана истакао је да му два трофеја у витринама звучи невероватно.

– Играчи знају пут који смо прешли како бисмо дошли довде. Исплатио им се рад и они су најзаслужнији за ово. До сада смо играли растерећено и можда је и то један од разлога добрих резултата. У финалу смо, ипак, по мени, одиграли мало у грчу, поготово у одбрани где смо испуштали неке лопте које до сада нисмо – додао је Наранчић.


Наставити у овом ритму

Новосађани су трећи пут ове сезоне савладали Млади радник, који је поражен у петом финалу купа.

– Није био висок квалитет одбојке, али смо на неутралном терену успели да се изборимо са незгодним противником. Поносан сам на екипу, надам се да ћемо наставити овако. Иако се није очекивало да освојимо и куп, ми смо се надали томе, јер знамо колико смо радили – додао је примач Воше Лазар Бајандић.


Црвено–бели су прославили освајање купа и одмах настављају са радом јер их у петак очекује војвођански дерби са суботичким Спартаком.

– Ја ћу наставити да тражим од играча оно што сам и до сада, а то је да се на сваком тренингу понашају као да је најважнија утакмица, а у званичним дуелима да играју растерећено. Можда ћу наиме, после купа, бити још захтевнији јер је лакше тражити нешто од играча када је уздигнута глава. Имамо још четири утакмице до плеј–офа и ако будемо међу четири најбоље екипе на табели то ће бити велики успех – поручио је Наранчић.


Тежак пут до финала

Средњи блокер Филип Савовски истакао је значај освајања два пехара.

– После начина на који смо ушли у сезону, без великих амбиција за трофеје, ово је велики успех. Надам се да ћемо до краја ићи овим ритмом. Пут до финала је био тежак, али дали смо максимум у свакој утакмици, као и против Младог радника – рекао је Савовски.


Фото: Филип Бакић

Прилика за сва три трофеја

Војводина је сада у прилици да освоји сва три домаћа трофеја, а преостао јој је најважнији, у првенству. Тренутно су Новосађани на трећем месту на табели са 13 победа и пет пораза, колико има и другопласирани Раднички, а лидер је Звезда. Пре почетка плеј–офа Воша ће одиграти још четири утакмице. Прве две су дербији, за викенд војвођански у Суботици против Спартака, па у Спенсу са Крагујевчанима. Претпоследњи сусрет је у Старчеву са Борцем, а за крај остаје дуел са Рибницом у Новом Саду.


К. Бугарски 

EUR/RSD 117.1050
Најновије вести