ПОСЛЕ 15 УТАКМИЦА ПРВИ ПОРАЗ ШАМПИОНКИ: Јединство поклекло пред последњим тимом на табели и препустило врх ТЕНТ-у

Одбојкашице Јединства из Старе Пазове доживеле су први пораз у сезони и после 15 утакмица у 16. колу Суперлиге, неочекивано, бољи од њих био је последњи тим на табели, београдски Раднички и то максималним резултатом.
odbojka
Фото: ЦЕВ

И то је морало да се деси. Шампионке Србије прекинуле су тријумфални низ и први пут су морале да пруже руку ривалкама, а овим поразом свргнуте су са лидерске позиције.

Изненађење је да је боља од првакиња била баш последња екипа, којој је ово и прва победа у сезони. До подвига је Раднички дошао у три сета, а само у другом је Јединство успело да одигра егал завршницу.

Изабранице Јова Цаковића у среду су имале тешку утакмицу у Швајцарској у којој су у „златном сету“ изгубиле 14:16 од Нојшатела и остале без полуфинала ЦЕВ купа.

Вероватно је и то оставило трага на екипу из Старе Пазове, која је поклела потом у домаћем првенству у ком је последњи пут поражена у финалној серији на крају претходне сезоне.

У следећем колу Старопазовчанке дочекују Инђију.


Раднички – Јединство 3:0 (25:19, 25:23, 25:18)

БЕОГРАД: СХ „Давид Калинић“, гледалаца: 100, судије: Јанковић, Миладиновић.

РАДНИЧКИ: Сезар 16, Радмиловић, Кимберли 22, Томовић 3, Остојић, Симовски 2, Мишћевић, Вукманов, Симић 1, Лекић 4, Баковић (либеро), Станојевић 7, Радаковић (либеро).

ЈЕДИНСТВО: Вајагић 8, Осмајић 8, Медвед (либеро), Лакићевић, М. Миљевић 3, Недељковић 1, Павловић, Шућуровић 2, Тодић, Тица 7, Т. Миљевић 12, Кукило, Драговић 3.


К. Б. 

Суперлига – 16. коло

ТЕНТ – Уб 3:2

Црвена звезда – Железничар 3:1

Партизан – Спартак (С) 3:0

Инђија – Омладинац 2:3

Клек – Срем 2:3

Раднички – Јединство 3:0

Standings provided by Sofascore
EUR/RSD 117.1131
Најновије вести