ПОРАЗ ОДБОЈКАША ВОЈВОДИНЕ: Таково славило у Спенсу, црвено-белима само сет

Одбојкаши Војводине поражени су од Такова из Горњег Милановца 1:3 у одложеној утакмици четвртог кола Супелиге одиграној у малој сали Спенса.
odbojka
Фото: Ф. Бакић

Црвено-бели су уписали други пораз у првенству, а имају три победе. Одиграли су са доста осцилација, помало им је фалило и енергије у неким тренуцима, а указане шансе нису успели да искористе.

С друге стране, гости су били и те како мотивисани да на увек тешком гостовању узму цео плен, јер се зна да никоме није лако да дође до тријумфа у Спенсу. Одиграли су растерећено и то их је довело до тријумфа.

Гости су диктирали ритам на почекту, а пошто ни у једном тренутку није водила у првом сету Воша је успела у завршници да „закува“ када се вратила из минуса од четири поена (19:23) на само један заостатка (22:23), али је потом грешкама кумовала губитку ове деонице – 0:1.

На почетку друге деонице Таково је брзо стигло до вођства од 4:1, али су се црвено-бели коначно докопали препознатљиве игре, концентрисане и прецизне и серијом 10-2 преокрећу на 11:6.  

Грешкама су, међутим, домаћи поново погурали ривала, овог пута да ухвати резултатски прикључак, а и поново преузме вођство – 20:18. Гости су се добро бранили у кључним тренуцима, Воша је тражила право решење у нападу и била је у заостатку три поена (20:23). Сервис грешком је Убипарип поклонио сет лопту Такову, осујетио ју је Станковић, али за напад некадашњег капитена Војводине Чедомира Станковића није било одговора и Новосађани су се нашли на корак од пораза.

Добро су црвено-бели почели и трећи сет. Водили су 9:4, па 15:10. Били су знатно сигурнији у нападу, енергичнији и борбенији, али су поново гости „додали гас“ и стигли на поен заостатка (17:16). Нису, међутим, домаћи посустајали овог пута, повели су 23:18 и ту предност су успели да сачувају и опстану у мечу – 1:2.

У неизвесној, уједначеној игри, с пуно преокрета, на уласку у завршницу четвртог сета Таково је дошло до осетније предности (19:16). Реаговао је Марко Наранчић тајм-аутом, држала се Воша, била упорна и смирена, па је од минуса од четири поена (19:22) преокренула на 23:22.

После изједначења гостију, уследиле су дуже консултације свих судија и после њихове одлуке Таково је имало меч лопту, коју је одмах искористило за коначних 3:1 и победу у Новом Саду.

Војводина у суботу од 19 часова игра утакмицу седмог кола Суперлиге на гостовању лидеру, Карађорђу у Тополи.

Војводина – Таково 1:3 (23:25, 22:25, 25:18, 23:25)

НОВИ САД: Мала сала Спенса, гледалаца: 100, судије: Рољ (Инђија), Баланџић (Београд).

ВОЈВОДИНА: Ђогић (либеро), Бајандић 11, Милановић 3, Негић (либеро), Рудић 7, Елезовић 1, Убипарип 16, Станковић 18, Кокеза, Кулпинац, Кисић, Дакић, Савовски 10, Копитић.

ТАКОВО: Божић 21, Ћосовић, Стефановић, Терзић 6, Марковић, Петровић (либеро), Ковачевић, Лепидовски 5, Максимовић 14, Станковић 9, Оковић 6.

 

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1015
Најновије вести